Nastavlja se dobar ljetni program u Zagrebu… Filmovi na ljetnim pozornicama, koncerti, plesnjaci, Hanžek krajem mjeseca… Ljeto u Zagrebu nikad nije bilo ljepše…

1.Pogledajte odlične najnovije filmove na Ljetnoj pozornici Tuškanac

I u kolovozu se nastavlja serija sjajnih filmova recentne svjetske produkcije u šumskoj oazi open-air Ljetne pozornice Tuškanac. Program u kolovozu počinje aktualnim dokumentarcima, nastavlja se tjednom super heroja i SF-a (novi Spiderman, Velerian, Planet Majmuna…), pa tjednom glazbenih filmova i završava tjednom najnovijih filmova iz redovne distribucije (Dunkirk, American Made…), te novim Supertoon film festivalom.
Kada: 01.08.uto – 03.09.ned
Gdje: Dubravkin put b.b.
Ulaznice: 25kn
Više informacija pronađite na www.centarcesarec.hr

2.Pronađite nešto za sebe na sajmu lokalnih proizvođača Mali piknik

Svaki četvrtak u kolovozu na Vranicanijevoj poljani na Gornjem gradu (iza Kule Lotrščak) u popodnevnim satima Mali piknik predstavlja lokalne proizvođače i pruža mogućnost degustiranja sezonskih namirnica organskog porijekla. Plus osvježenje uz voćne i povrtne koktele, domaća vina, svježe voće, organski sladoled, sirove torte, orašaste plodove…
Kada: 03.čet/10.čet/17.čet/24.čet/31.08 čet
Gdje: Vranicanijeva poljana b.b.
Ulaznice: besplatno
Više informacija pronađite na facebooku @malipiknik

3.Uživajte u koncertima Festivala orgulja u Zagrebačkoj katedrali

U kolovozu u tri termina se nastavlja i Festival Orgulje zagrebačke katedrale koji nam od 2010. donosi koncerte u kojima možemo uživati u zvucima orgulja zagrebačke katedrale koje se svrstavaju među deset najljepših i najkvalitetnijih orgulja u svijetu s romantičnim zvukovnim osobinama. Festival je odlična prilika doživjeti ih u najboljem svijetlu uz domaće i gostujuće glazbenike.
Kada: 03.čet/10.čet/24.08. čet
Gdje: Kaptol 31
Ulaznice: besplatno
Više informacija pronađite na www.zagreb-cathedral.org

4.Izaberite film na Ljetnom kinu Gradec

I ove godine u kolovozu, osmu godinu zaredom, iza crkve sv. Katarine na prednjem dijelu platoa Gradec, svaki dan u 21h održavaju se open-air projekcije Ljetnog kina Gradec. Odličan izbor festivalskih nezavisnih filmova, domaćih hitova, klasika i dokumentaraca na pozornici pod vedrim nebom! Preporuka: dođite pola sata ranije kako bi zauzeli dobro mjesto!
Kada: 03.08.čet-03.09.ned
Gdje: Trg sv. Katarine/plato Gradec
Ulaznice: besplatno (uz naručeno piće)
Više informacija pronađite na www.ljetnokinogradec.com

5.Bacite čagicu na Plesnim večerima na Zrinjevcu

Hommage plesnjacima koji su od 50-ih do 70-ih godina prošlog stoljeća bili česta zabava Zagrepčana i mjesto gdje su planule mnoge ljubavi, održava se svake večeri u večernjim satima početkom kolovoza u najljepšem gradskom parku. Open-air rock, evergreeni, jazz, swing, tango i salsa koncerti vuku na čagu kao nekad i oživljavaju neka stara vremena!
Kada: 04.08.pet-13.08.ned
Gdje: Park Zrinjevac
Ulaznice: besplatno
Više informacija pronađite na www.infozagreb.hr

6. Provedite subotnja jutra uz Promenadne koncerte na Zrinjevcu

Četiri subotnja jutra u kolovozu od 11h do 13h najbolje je provesti na Zrinjevcu uz Promenadne koncerte. Glazbeni paviljon iz 1891. godine odzvanjat će ugodim zvucima valcera, koračnica, popularnih brojeva iz opereta, jazz standarda i evergreena. Pravi glazbeni vremeplov u kojem misli odlutaju, a osjetila uživaju u kvaliteti!
Kada: 05.sub/12.sub/19.sub/26.08.sub
Gdje: Park Zrinjevac
Ulaznice: besplatno
Više informacija pronađite na www.infozagreb.hr

7. Navijate za najbolje naše i međunarodne atletičare na Hanžekovićevom memorijalu
Tradicionalni atletski miting Hanžek (prvi je održan daleke 1951.) i ove će godine okupiti naše najbolje atletičare, kao i impresivnu listu međunarodnih natjecatelja među kojima ima Olimpijskih i svjetskih prvaka. Prvi dan na Sveučilišnoj livadi održava se natjecanje u bacanju kugle za muškarce, a drugi dan na Sportskom parku Mladost svih ostalih 15 disciplina sa natjecateljima iz 40 država, uključujući našu Sandru Perković i Saru Kolak.
Kada: 28.pon/29.08.uto
Gdje: Ulica Hrvatske Bratske zajednice / Jarunska 5
Ulaznice: besplatno
Više informacija pronađite na www.zagreb-meeting.com

8.Poslušajte kultne Duran Duran na Šalati
Kraj kolovoza donosi još jedan sjajan koncert na Šalati – legendarnu new wave i synth-pop britansku grupu Duran Duran! Sastav koji je žario i palio u osamdesetima i dalje, ponovo je na svjetskoj turneji u koju je uključio Zagreb. Tako će se bezvremenski hitovi poput Planet Earth, Hungry Like the Wolf, Ordinary World, Come Undone i A View to a Kill oriti na Šalati uz vjernu publiku osamdesetih…
Kada: 29.08.uto
Gdje: Šalata – Schlosserove stube 2
Ulaznice: od 230kn
Više informacija pronađite na www.eventim.hr

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here