Početna Događanja Top 6 zagrebačkih događanja u siječnju

Top 6 zagrebačkih događanja u siječnju

Umjetnički paviljon

Nakon burnog prosinca prebogatog raznim događanjima, pomalo dosadnjikav prvi mjesec u godini najbolji je za posjet kinina (počinju se vrtjeti filmovi nominirani za Oscara), kazalištima (sezona je u punom jeku i zasad je obećavajuća) i izložbama (koje su uvijek na visokoj razini). A tu su i Snježna kraljica, proslava Vincekova, Zagrebački festival…

1.Posjetite veliku retrospektivnu izložbu Vladimira Becića u Klovićevim dvorima

Iako je otvorena još početkom prosinca prošle godine, siječanj je idealan mjesec za posjet izložbi jednom od najpoznatijih umjetnika hrvatske moderne umjetnosti. Nakon više od 30 godina Becićeve slike su iz mnogih nacionalnih, inozemnih javnih i privatnih zbirki ponovo okupljene u Zagrebu uz niz nikada prikazanih remek djela iz slikarova opusa.
Kada: 06.12. – 10.03.
Gdje: Galerija Klovićevi dvori
Ulaznice: od 30kn
Više informacija pronađite na www.gkd.hr

2.Podržite najbolje svjetske slalomašice i slalomaše na Snježnoj kraljici

Zagreb kao jedini glavni grad domaćin utrke Svjetskog kupa u skijanju, i ove godine će ugostiti najbolje svjetske slalomašice i slalomaše na Snježnoj kraljici. Uz vrhunsko skijanje koje se održava dva dana zaredom, zagrebačka utrka je poznata po velikog gledanosti, odličnoj atmosferi, zabavi pozitivnih ljudi svih generacija, grahu, toplom čaju i koncertima na Krumpirištu!
Kada: 05.01./06.01.
Gdje: Sljeme
Ulaznice: od 30kn
Više informacija pronađite na www.snowqueentrophy.com

3.Provedite Vincekovo u Vinskoj kleti Kurtalj na Novoj Vesi

Uz Martinje, Vincekovo (22.siječanj) je najpoznatiji vinogradarsko-vinarski dan kada vinari posjećuju svoj vinograd, zaliju trs dobrom kapljicom i daruju kobasicom, te prve rozgve nose doma. Proslava Vincekova u samom centru Zagreba održava se u kleti obitelji Kurtalj na Novoj Vesi gdje uz vina možete pronaći i delicije Plešivičkog kraja.
Kada: 22.01.
Gdje: Vinska klet Vina Kurtalj, Nova Ves 8
Ulaznice: besplatno
Više informacija pronađite na facebook/ VinskaKLET

4.Poslušajte nove pop hitove na Zagrebačkom festivalu

Najstariji festival zabavne glazbe u ovom dijelu Europe ove će se godine održati po šezdeset šesti put. Za ovogodišnje izdanje prijavljen je vrlo velik broj kvalitetnih prijava od kojih je žiri izabrao 21 skladbu koje će se izvesti na festivalu. Tako se bogata tradicija festivala čija je pozornica bila svjedok nastupa svih značajnih glazbenika prošlih vremena nastavlja i ove godine!
Kada: 25.01.
Gdje: Hypo centar
Ulaznice: zasad nema informacija
Više informacija pronađite na www.zagrebacki-festival.hr

5. Razmijenite knjige u Hrvatskom društvu pisaca

Četrnaesta besplatna razmjena knjiga i časopisa na hrvatskom i svim ostalim jezicima održat će se i ove godine u dnevnom terminu zadnje subote u siječnju u prostorijama Hrvatskog društva pisaca na kraju Basaričekove na Gornjem gradu. Princip je i dalje jednostavan: donesite koliko god imate knjiga i uzmite koliko hoćete naslova koji vas zanimaju. Savjet: dođite odmah po otvaranju!
Kada: 26.01.
Gdje: Hrvatsko društvo pisaca, Basaričekova 24
Ulaznice: besplatno
Više informacija pronađite na www.hrvatskodrustvopisaca.hr

6.Sudjelujte u Noći muzeja

Iako se ove godine Noć muzeja održava prvi dan u veljači, jedan od najpopularnijih kulturnih događaja za sve generacije koji u hladne zimske noći oživi Gornji i Donji grad od 6 popodne do 1 iza ponoći, obično se održavao zadnji petak u siječnju. I ove godine uz besplatan ulazak u muzeje, galerije i druge kulturne institucije, pozitivna energija u gradu te večeri, ne smije se propustiti!
Kada: 01.02.
Gdje: razne lokacije
Ulaznice: besplatno
Više informacija pronađite na www.nocmuzeja.hr

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here