S početkom lipnja u Zagrebu sve više počinju dominirati open air festivali i događanja taman u najbolje vrijeme dok je većina domaćih još uvijek u gradu, a turisti počinju brojnije dolaziti dajući mu pravi kozmopolitski duh…

1.Uživajte u čaroliji Cest is d’ Best-a

Dvadeset prvi Međunarodni ulični festival eksplozija je zabave na 6 pozornica sa više od stotinu performera, glumaca, komedijaša, klaunova, muzičara, plesača i ponekog filozofa. Za vrijeme festivala za sve generacije, centar grada postaje scenografija energije, veselja i osmijeha gdje baš svi mogu sudjelovati u programu. Uz Advent najljepši dani u godini za minglanje po gradu!
Kada: 31.05.sri – 04.06.ned
Gdje: Donji grad
Ulaznice: besplatno
Više informacija pronađite na www.cestisdbest.com

2.Degustirajte pjenušce na Zagreb Bubbles

Nakon Salona pjenušavih vina u veljači, Zagreb je dobio još jedan međunarodni festival pjenušavih vina koji se održava u prostorima galerije Klovićevi dvori i na platou Gradec. Festival predstavlja odličnu priliku za degustaciju oko stotinjak brandova pjenušavih vina koja su zadnjih godina u velikoj ekspanziji kvalitetom i širinom ponude. Nikako ne propustiti!
Kada: 03.06.sub
Gdje: Galerija Klovićevi dvori, Jezuitski trg 4
Ulaznice: od 150kn
Više informacija pronađite na www.zagreb-bubbles.com

3.Pogledajte defile starih automobila na Oldtimer Rally-u

Dvodnevni event koji se sastoji od izložbe vozila u dvorištu Tehničkog muzeja i promotivnom vožnjom ulicama Zagreba u subotu, te okupljanjem sudionika na Trgu maršala Tita, vožnje trasom rallya prema Velikoj Gorici, ručkom i podjelom priznanja u nedjelju. Na izložbi i u koloni se očekuje oko stotinjak starih automobila i motorkotača proizvedenih do kraja 1986. godine…Idealno za klince i klince u srcu…
Kada: 03.06.sub/ 04.06.ned
Gdje: Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska 18 / Trg maršala Tita
Ulaznice: besplatno
Više informacija pronađite na www.oldtimer-klub-zagreb.hr

4.Pronađite dobre crtiće na Animafestu

Svjetski festival animiranog filma je jedan od najcjenjenijih festivala kratkometražnih i dugometražnih animiranih filmova, kao i drugi najstariji festival na svijetu u potpunosti posvećen animaciji. Animafest će i ove godine predstaviti pregled najboljih novih djela svjetske animacije, klasike, predavanja, radionice, program za najmlađe i ovogodišnji tematski program veze stripa i animacije.
Kada: 05.06.pon – 10.06.sub
Gdje: Kino Europa i ostale lokacije
Ulaznice: od 25kn (neki programi besplatni)
Više informacija pronađite na www.animafest.hr

5.Uđite u vremeplov i izađite u vrijeme filma Tko pjeva zlo ne misli

Novi dvodnevni festival kojim se odaje počast jednom od ponajboljih hrvatskih filmova svih vremena – Tko pjeva zlo ne misli. Reminiscencija na dane građanskog Zagreba prije WW2 u svim elementima počevši od glazbe, mode, ponašanja…Pravi vremeplov koji će biti postavljen kod Vidikovca u najljepšem zagrebačkom parku (uz Zrinjevac)! Ovde se samo priča, a ništ se ne pije!
Kada: 10.06.sub/11.06.ned
Gdje: park Maksimir
Ulaznice: besplatno
Više informacija pronađite na facebooku @agencijapepermint

6.Uživajte u kreativi domaćeg dizajna na Design Districtu Zagreb

U kvartu oko Martićeve koji je uvijek bio pomalo umjetničko-dizajnersko-arhitektonski i ove godine se održava Design District koji će cijelo područje pretvoriti u veliki pop-up show room domaćeg dizajna. Uz gastro ponudu, umjetničke instalacije, partije na terasama, radionice i ostala događanja, dobra vibra je najbolja preporuka za posjet Martićevoj za vrijeme održavanja Districta!
Kada: 13.06.uto – 18.06.ned
Gdje: Martićeva i okolne ulice
Ulaznice: besplatno
Više informacija pronađite na www.designdistrict.hr

7.Pogledajte show na nebu za vrijeme Festivala vatrometa

Old school događaj na jezeru Bundek s velikim lunaparkom koji kao da je izašao iz nekih prošlih vremena (električni autići, vrtuljci, roller coasteri za djecu…) plus koncerti domaćih izvođača zabavne glazbe, štandovi s hranom, pivom i šećernom vunom. Pravi klasik i teški vremeplov…I naravno, u kasnijim večernjim sati svaki dan na nebu kreće veliki vatromet uz glazbenu podlogu…
Kada: 16.06.pet. – 18.06.ned.
Gdje: jezero Bundek
Ulaznice: besplatno
Više informacija pronađite na www.mirnovec.hr
Više informacija pronađite na facebook @ZagrebDiscoFestival

8.Rasplešite se na još jednom Zagreb Disco festivalu

Nakon odličnih predbožićnih retro tuluma u Katranu i Boogalloo-u u stilu osamdesetih koji su zahvaljujući ekipi u najboljim godinama koja je odrastala i brijala u osamdesetima, postali dobro poznati po kvalitetnoj zabavi i disco, funk, electro, italo i syntpop ritmovima, tulum se po prvi put održava na ljetnoj destinaciji – zagrebačkom Jarunu! Jedva čekamo!
Kada: 17.06.sub
Gdje: Klub Aquarius, Avenija Matije Ljubeka bb
Ulaznice: od 80kn
Više informacija pronađite na facebook @ZagrebDiscoFestival

9.Provjerite recentnu svjetsku scenu na INmusicu

Najveći hrvatski open-air glazbeni festival dvanaesti put po redu održati će se ponovo na Jarunu uz headlinere poput Kings of Leon, Arcade Fire i mnoge druge. Tri dana dobre muzike uz pozitivnu vibru, ekipu koja kampira, mnogo dobrih nastupa i prihvatljive cijene ulaznica i ove će godine INmusic ucrtati na karti pomalo skrivenih good value for money festivala!
Kada: 19.06.pon – 21.06.sri
Gdje: jezero Jarun
Ulaznice: od 350kn
Više informacija pronađite na www.inmusicfestival.com
IN THE SKIES OF MORE THAN 40 COUNTRIES

10.Počastite se nečim slatkim na festivalu slastica Slatki gušti

Šesti festival slastica ponovo će okupiti najbolje zagrebačke slastičarnice koje će na jednom mjestu prezentirati svoje najbolje kolače, torte, palačinke, sladolede i ostale slatke delicije. U sklopu bogatog programa organizirat će se radionice, natjecanja, prezentacije, a po padanju mraka Zrinjevac se uz slastice i dobru glazbu pretvara u romantičnu oazu.
Kada: 22.06.čet – 02.07.ned
Gdje: park Zrinjevac
Ulaznice: besplatno
Više informacija pronađite na facebooku @SlatkiGušti

11.Izaberite dobar film na Fantastic Zagreb Film festivalu

Sedmo izdanje fantasy, SF, triler, horor i suspence festivala koji se održava na sjajno pofriškanoj ljetnoj pozornici Tuškanac, i ove će godine pružiti užitak gledanja filmova na čistom zraku ispod zvjezdanog neba na open-air pozornici usred šume. Uz informaciju kako je festival dog friendly, tako da vaš ljubimac može s vama!
Kada: 29.06.čet – 09.07.ned
Gdje: Ljetna pozornica Tuškanac i druge lokacije
Ulaznice: 27kn
Više informacija pronađite na www.fantastic-zagreb.com

12.Pogledajte izbor najljepšeg mješanca i dočekajte pola Nove godine na Štrosu

Od bogatog i dugačkog programa Ljeta na Štrosu, najzabavniji i najposjećeniji dan je svakako 30.06. kada se u popodnevnim satima održava izbor za najljepšeg mješanca Zagreba (na kojem su svi pobjednici) i doček polovice Nove godine u večernjim satima. Uz veliki vatromet (kako i priliči dočeku) i potoke dobrog raspoloženja i zabavnih ljudi…
Kada: 30.06.pet
Gdje: Strossmayerovo šetalište
Ulaznice: besplatno
Više informacija pronađite na www.ljetonastrosu.com

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here