Početna Izbor Top 10 zagrebačkih vidikovaca (i pogled s njih)

Top 10 zagrebačkih vidikovaca (i pogled s njih)

Ne računajući vidikovce na Medvednici (Sljeme, Medvedgrad, Glavica, Sljemenska cesta…), Zagreb po Gornjem gradu i širem centru na visokim građevinama, platoima i kulama ima dosta pozicija s dobrim vidikom na grad.

1.Zagreb 360°

Pogled: 360°
Adresa: Ilica 1a, 16. kat
Pristup: U radno vrijeme uređenog vidikovca s naplatom
Na vrhu Zagrebačkog nebodera na 16. katu, do kojeg se dolazi liftom, nalazi se poznati vidikovac s kojeg se pruža sjajan pogled na sve znamenitosti u centru, na cijeli grad i obližnje gore. Turistička atrakcija koja nije samo za turiste.

2.Kula Lotrščak

Pogled: 360°
Adresa: Strossmayerovo šetalište 9
Pristup: U radno vrijeme uređenog vidikovca s naplatom
Kupola s vidikovcem na vrhu Kule Lotrščak, do koje vode starinske uske i zavojite stepenice, pruža odličan panoramski pogled na cijeli grad i dobra je pozicija za fotke Gornjeg i Donjeg grada. Pravi klasik s puno šarma i povijesnom pričom.

SONY DSC

3.Zgrada B Poslovnog centara Strojarska

Pogled: 280°
Adresa: Strojarska 20, 26. kat
Pristup: U radno vrijeme Lateral Rooftop bara
S terase bara na 26. katu najvišeg nebodera u Hrvatskoj, koji je moguće posjetiti u radno vrijeme od ponedjeljka do petka od 8h-18h, pruža se spektakularan pogled na sjever, istok i zapad grada. Moderan i brz lift osvaja na prvu.

Neboder Strojarska
Neboder Strojarska


4.Zagrepčanka

Pogled: 360°
Adresa: Savska 41 , 25./24. kat
Pristup: Ograničen (samo za zaposlenike zgrade)
Zaposlenici poslovnog nebodera i oni kojima snalažljivost otvara sva vrata s 25. i 24. kata legendarne Zagrepčanke mogu baciti pogled kroz prozore na cijeli grad u svim smjerovima. Uz uvjet da su čista stakla!

Zagrepčanka
Zagrepčanka

5.Plato ispod Kule Lotrščak

Pogled: 180°
Adresa: Strossmayerovo šetalište 9
Pristup: Slobodan (javna površina)
Jedan od najpopularnijih javnih 24/7 gradskih vidikovaca nalazi se ispod Kule Lotrščak, na gornjoj stanici Uspinjače. U svako doba dana pun je turista i domaćih koji na putu do/sa Gornjeg grada nabacuju fotke. Popularna selfie pozicija.

Plato ispod kule Lotrščak
Plato ispod kule Lotrščak


6.Zvjezdarnica

Pogled: 360°
Adresa: Opatička 22
Pristup: U vrijeme otvoreno za posjete građanstva
Na vrhu Popovog tornja uokolo kupole Zvjezdarnice nalazi se vidikovac na koji se može doći preko dana u uredovno vrijeme (uz osmijeh i molbu), te navečer u terminima otvorenim za posjete građana. Preporuka: noćni pogled.

Zvjezdarnica
Zvjezdarnica

7.Plato Gradec

Pogled: 240°
Adresa: Katarinin trg 5
Pristup: Slobodan (javna površina)
Još jedan poznati javni 24/7 gradski vidikovac nalazi se iza crkve sv.Katarine na platou Gradec koji je zadnjih godina mjesto mnogih evenata. Odličan pogled na Katedralu i sjeveroistočni dio grada. I ovo je poznata pozicija za selfie.

Plato Gradec
Plato Gradec


8.Ograda s ljubavnim lokotima na Strossmayerovom šetalištu

Pogled: 140°
Adresa: Strossmayerovo šetalište bb
Pristup: Slobodan (javna površina)
Ispod platoa Gradec, kod početka/kraja Strossmayerovog šetališta i Zakmardijevih stuba nalazi se još jedan vidikovac odmah kod ograde s popularnim ljubavnim lokotima. Ovo je najpopularniji vidikovac za poljubac i selfie u dvoje. Čista romantika.

SONY DSC

9.Bar&Cafe Pod gričkim topom

Pogled: 180°
Adresa: Zakmardijeve stube 5
Pristup: U radno vrijeme bara
Ispod Kule Lotrščak nalazi se bar Pod gričkim topom koji s malog platoa na ulazu i veće terase u sklopu samog objekta imam dobar pogled na južni dio grada – zagrebački skyline. Ugodno mjesto za kratak odmor uz pogled na krovove i nebodere.

Pod gričkim topom
Pod gričkim topom

10.Caffe bar Ritam grada

Pogled: 240°
Adresa: Gajeva 2, 1.kat
Pristup: U radno vrijeme bara
Puno niži od svih ostalih navedenih vidikovaca, ali s najboljim pogledom na Trg bana Josipa Jelačića. Idealna pozicija za fotografiranje glavnog trga i upijanje atmosfere. Vidikovac niže visine, ali perfektnog kadra.

ritam grada
ritam grada

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here