Početna 1NA1 Top 10 zagrebačkih događanja u rujnu

Top 10 zagrebačkih događanja u rujnu

U rujnu, kada su se svi već vratili u grad, Zagreb s četiri jaka gastro festivala, zadnjim filmskim projekcijama na otvorenom, gostovanjem književnika i kazališta svjetskog glasa, bogatim festivalom fotografije, jubilarnim pedesetim PIF-om i još jednim tulumom na krovu muzeja, izbija iz cipela i instantno pomaže pri cendranju za morem i danima godišnjeg!

1.Degustirajte specijalitete svjetske kuhinje na festivalu Svijet na tanjuru

I ove godine, na trećem izdanju gastro festivala Svijet na tanjuru koji se početkom rujna održava na Europskom trgu, moći ćete probati delicije svjetske kuhinje na jednom mjestu. Zagrebački etnički i internacionalni restorani prezentirat će jela iz svojih kuhinja u samom centru grada plus radionice, kulturni i zabavni program svaku večer. Preporuka!
Kada: 31.08.čet – 10.09.ned
Gdje: Trg Europe
Ulaznice: besplatno
Više informacija pronađite na www.facebook.com/festivalsvijetnatanjuru

2.Gledajte dobre filmove na otvorenom u sklopu SCREEN on the GREEN piknika

Sedmu godinu zaredom filmske projekcije na otvorenim zelenim prostorima poput livada, jezera i parkova čine sastavni dio ljetnih filmskih pozornica. Ove godine projekcije se održavaju na Sveučilišnoj livadi kod fontana, malom jezeru na Jarunu i kao završne projekcije bogatog programa na Ljetnoj pozornici Tuškanac. Uz Food Film Festival ovo su zadnje open-air filmske projekcije ovo ljeto!
Kada: 31.08.čet – 10.09.ned
Gdje: Sveučilišna livada, Jarun (malo jezero), Ljetno kino Tuškanac
Ulaznice: besplatno

Više informacija pronađite na www.screen.com.hr

3.Sudjelujte u proslavi pisane riječi na Festivalu svjetske književnosti

Peto izdanje Festivala svjetske književnosti s fokusom na književnost njemačkog govornog područja i ove godine pruža mogućnost sudjelovanja na književnim tribinama, upoznavanja mnogih autora koji će predstavljati svoje knjige, sudjelovanja u radionicama i gledanja filmskog programa. Poznata imena domaće i svjetske književnosti su tih dana u gradu! Upoznajte ih!
Kada: 03.09.ned – 09.09.sub
Gdje: Kino Europa, Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića, Studio Moderne galerije Josip Račić
Ulaznice: besplatno
Više informacija pronađite na www.fsk.hr

4.Posjetite Organ vida – najveći međunarodni fotografski festival u ovom dijelu Europe

Ovogodišnji Organ vida nudi bogati program u vidu fotografskih izložbi, radionica, predavanja, razgovora s umjetnicima, diskusija, prikazivanja filmova, promocija knjiga i edukacija. Većina izložbi će biti postavljena u Muzeju suvremene umjetnosti, ali i u Muzeju za umjetnost i obrt, Galeriji Greta, Galeriji Kranjčar, Francuskom paviljonu, Orisu…
Kada: 06.09.sri – 20.09.sri
Gdje: Muzej suvremene umjetnosti i druge lokacije
Ulaznice: besplatno
Više informacija pronađite na www.organvida.com

5.Pojedite nešto zdravo i fino na ZeGeVege – festivalu održivog življenja

Jubilarni deseti festival zdrave hrane, ekoloških i drugih održivih proizvoda, te kozmetike koja nije testirana na životinjama i ove godine će se održati na Trgu bana Jelačića i to s rekordnih više od 100 štandova. Uz izlagače i njihovu bogatu ponudu kojom se promiče veganski način prehrane, u večernjim satima zabavite se uz glazbeni i plesni program.
Kada: 08.09.pet/ 09.09.sub
Gdje: Trg bana Jelačića
Ulaznice: besplatno
Više informacija pronađite na www.zegevege.com

6.Pogledajte filmove uz sjajne zalogaje na Food Film Festival Zagreb

Open-air gastro festival koji se održava na Zrinjevcu posvećen je filmovima s hranom u glavnoj roli (A Good Year, Burnt, Lunchbox, The Trip…). Uz prikazivanje filmova glavni adut festival su štandovi na kojima poznati zagrebački bistroi, slastičarnice i wine barovi nude svoje specijalitete po prihvatljivim cijenama. Eat. Drink. Watch. Enjoy. Repeat.
Kada: 08.09.pet – 17.09.ned
Gdje: Park Zrinjevac
Ulaznice: besplatno
Više informacija pronađite na www.foodfilmfestivalzagreb.hr

7.Pogledajte predstave na Festivalu svjetskog kazališta

Petnaesti međunarodni kazališni festival ove će godine ugostiti četiri reprezentativne produkcije svjetskih redatelja iz Brazila, Gruzije, Italije i Belgije. Kao i svake godine festival će zagrebačkoj publici pružiti dašak međunarodne kazališne scene uz poznate inozemne redatelje i glumce koji će nastupiti u HNK i dvorani Muzičke akademije. Preporuka za sve ljubitelje dasaka koje život znače!
Kada: 10.09.ned – 16.09.sub
Gdje: HNK i Muzička akademija
Ulaznice: od 100kn
Više informacija pronađite na www.zagrebtheatrefestival.hr

8.Poklopajte koji hamburger na Zagreb Burger Festivalu

Festival koji je nakon samo jednog, prvog izdanja prošle godine postao jedan od najpopularnijih gastro evenata u gradu, i ove godine ponudit će najbolje burgere iz najboljih burgeraja u gradu na jednom mjestu. Na krilima velike popularnosti niza u zadnjih par godina novo otvorenih burgeraja, festival će kao i lani imati (slatkih) problema s velikim redovima ispred štandova!
Kada: 14.09.čet – 24.09.ned
Gdje: Trg J. J. Strossmayera
Ulaznice: besplatno
Više informacija pronađite na www.facebook.com/ZgBurgerFestival

9.Pogledajte lutkarske predstave na PIF-u (Međunarodnom festivalu kazališta lutaka)

Jubilarno pedeseto izdanje (Čestitamo!) PIF-a proslavit će zlatni pir izvedbama u zagrebačkim kazalištima, knjižnicama, galerijama, ulicama, pivnicama i vrtićima po cijelom gradu. Tako će umjetnici lutkari i njihova vjerna mala (i velika) publika proslaviti veliku obljetnicu festivala koji je kroz povijest predstavio više od 650 lutkarskih predstava sa svih kontinenata!
Kada: 16.09.sub – 22.09.pet
Gdje: razne lokacije
Ulaznice: trenutno nema informacija
Više informacija pronađite na www.pif.hr

10.Bacite čagicu na krovu MSU-a

Jedan od najboljih tuluma u gradu pod nazivom Sunset Sessions – BSH Rooftop Apres Summer opet je na krovu MSU-a sredinom rujna. Odličan party uz kvalitetnu elektronsku muziku na krovu muzeja , ludu atmosferu gdje špica počinje već oko 8 navečer, ekipu svih generacija i doživljaj zalaska sunca moguće je doživjeti samo par puta godišnje. Ne propustiti! Taste the sunlight!
Kada: 16.09.sub
Gdje: Muzej suvremene umjetnosti
Ulaznice: trenutno nema informacija
Više informacija pronađite na www.facebook.com/bshevents

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here