Početna Izbor Top 10 zagrebačkih događanja u travnju

Top 10 zagrebačkih događanja u travnju

Foto: Vedran Tolić // www.vedrantolic.com

Travanj je glasnik lijepog vremena i pojačavanja evenata u gradu, pa tako ove godine imamo dvije velike izložbe, dva vinska festivala (jedan po prvi put), Zagreb Auto Show koji ide bijenalno parnim godinama, klasične koncerte na Festivalu sv. Marka, glazbu Walta Disneya u Lisinskom, Guitar Festival, jedan filmski festival i party na krovu MSU-a!

1.Poslušajte sjajne domaće i međunarodne gitariste na Zagreb Guitar Festivalu

Četvrto izdanje zagrebačkog međunarodnog festivala gitare uz natjecanje, majstorske/jazz radionice i predavanja, donosi večernje koncerte nekih od najboljih svjetskih gitarista. U Young Stars programu nastupaju dokazani gitaristi mlađe generacije, a u večernjim All Stars koncertima nastupaju glazbenici svjetskog glasa različitih žanrova poput Gerardo Nuez Tria i Stanley Jordana.
Kada: 03.04.uto. – 08.04.ned.
Gdje: Muzej Mimara, Hotel Westin
Ulaznice: program Young Stars besplatno, večernji koncerti od 80kn
Više informacija pronađite na www.zagrebguitarfest.com

2.Pogledajte filmove na Festivalu tolerancije – JFF Zagreb

U sedam dana Festivala tolerancije – Festivala židovskog filma Zagreb pogledajte preko 65 filmova uz ugledne karizmatične goste festivala, diskusije, okrugle stolove, izložbe, koncerte i još mnogo toga. Uz direktoricu festivala, filmove bira dvostruki Oscarovac Branko Lustig… Svi programi su besplatni i vjerujete na riječ da se na filmskom programu svake godine mogu pronaći sjajna ostvarenja!
Kada: 08.04.ned. – 14.04.sub.
Gdje: Kino Europa, Kino Tuškanac, Kinoteka
Ulaznice: besplatno
Više informacija pronađite na www.festivaloftolerance.com

3.Pogledajte što ima novog u auto industriji na Zagreb Auto Show-u

Međunarodni sajam automobila, motocikala, gospodarskih vozila i prateće industrije s više od 400 izlagača u 14 paviljona i otvorenom prostoru na 70.000m2 ispunit će sva očekivanja auto zaljubljenika. Uz premijere novih modela, natjecanja, kaskaderski moto show, pokazne vožnje, defile i izložbu oldtimera, makete vlakića i automobila, tu su i poznate prekrasne hostese!
Kada: 10.04.uto. – 15.04.ned.
Gdje: Zagrebački velesajam
Ulaznice: 40kn
Više informacija pronađite na www.zv.hr

4.Posjetite veliku izložbu Katarina Velika u Klovićevim dvorima

Velika izložba djela iz jednog od najvećih svjetskih muzeja – Muzeja Ermitaž iz St.Peterburga, posvećena vladavini jedne od najmoćnijih žena u povijesti , carici Katarini II. ,jedan je od najznačajnijih kulturnih događaja u 2018.u Zagrebu. Više od 1000 predmeta izloženih na 2 etaže prikazat će Katarinin život, njezinu veliku ulogu, umjetničku strast kao i St.Peterburg tog doba.
Kada: 12.04.čet. – 29.07.ned.
Gdje: Klovićevi dvori
Ulaznice: 60kn
Više informacija pronađite na www.gkd.hr

5.Probajte hrvatske autohtone sorte na manifestaciji Vina od davnina

Prva revija vina hrvatskih autohtonih sorata koja su u prometu i gdje je udio autohtone sorte viši od 85%, održava se u prekrasnom prostoru galerije Lauba. Tako će se na jednom mjestu u dva dana održavanja moći vidjeti presjek hrvatskih proizvođača vina od autohtonih sorata vinove loze koje se od davnina uzgajaju na određenom području u našoj zemlji. Plus radionice i ocjenjivanje.
Kada: 13.04.pet. /14.04.sub.
Gdje: Lauba
Ulaznice: 70kn
Više informacija pronađite na www.facebook.com/vinaoddavnina

6.Poslušajte Čarobnu glazbu Walta Disneya u Lisinskom

Nakon sjajnih koncerata Stjepana Hausera, Božićne priče, Kineske Nove godine, Jesus Christ Superstara, Amire Medunjanin, Carmine Burane ( koncert je 06.04., još stignete), zadnji ovogodišnji koncert u popularnom Off Ciklusu Zagrebačke filharmonije je Čarobna glazba Walta Disneya. U dva termina poslušajte najveće hitove animiranih filmova Walta Disneya poput Pirata s Kariba, Kralja Lavova, Frozen, Aladina…
Kada: 13.04.pet.
Gdje: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
Ulaznice: Od 120kn
Više informacija pronađite na www.offciklus.com

7.Degustirajte sve popularnija ružičasta vina na Pink Day-u

Međunarodni festival ružičastih vina nastavlja zgusnuti niz ovogodišnjih vinskih festivala po šesti put u Muzeju Mimara. Manifestacija s dobrotvornim karakterom slavi ružičasta vina, pjenušce i maslinova ulja u formi malog festivala unutar festivala. Tako će i ove godine posjetitelji imati priliku degustirati odlična rose vina, upijati pozitivnu festivala i uživo upoznati proizvođače i distributere rose vina.
Kada: 21.04.sub.
Gdje: Muzej Mimara
Ulaznice: 150kn (200kn za par)
Više informacija pronađite na www.pinkdayzagreb.com

8.Odčagajte na krovu MSU-a na BSH Rooftop party-u

Jedan od najboljih tuluma u gradu pod nazivom Zagreb Sunset Sessions ponovo je na krovu MSU-u. Kvalitetna elektronska zika na odličnom prostoru krova Muzeja suvremene umjetnosti, dobra atmosfera gdje špica počinje već oko 8 navečer, cool ekipa svih generacija i doživljaj zalaska sunca garantiraju sjajan provod prvog u nizu BSH party-a ove godine! Taste the sunlight!
Kada: 21.04.sub.
Gdje: Muzej suvremene umjetnosti
Ulaznice: od 60kn
Više informacija pronađite na www.facebook.com/bshevents

9.Poslušajte koncerte na Festivalu sv. Marka

Jubilarni dvadeseti Festival sv. Marka s nastupima domaćih i gostujućih glazbenika i ansambala klasične glazbe i ove će godine osvježiti proljetnu kulturnu scenu. Temeljna ideja festivala je muziciranje i mjesto susreta vrhunskih domaćih i svjetskih umjetnika u crkvenim i koncertnim prostorima zagrebačkog Gornjeg grada +mala dvorana Vatroslava Lisinskog i Hrvatski glazbeni zavod.
Kada: 25.04.sri. – 06.05.ned.
Gdje: razne lokacije
Ulaznice: zasad nema informacija
Više informacija pronađite na www.festivalsvmarka.hr

10.Pogledajte izložbu Mit i stvarnost – ’60 u Hrvatskoj u Muzeju za umjetnost i obrt

Ključni projekt MUO Zagreb u 2018. je izložba koja u fokus vraća godine kada se na globalnoj razini mijenjaju politička, kulturološka i ekonomska pravila koja su utjecala i na naše područje. Prikupljeni izlošci poput umjetničkih djela, filmova, glazbe pa sve do na prvu beznačajnih svakodnevnih predmeta pričaju priču prvenstveno o području opće kulture i umjetnosti. Ne propustiti!
Kada: 26.04.čet. -30.09.ned.
Gdje: Muzej za umjetnost i obrt
Ulaznice: zasad nema informacija
Više informacija pronađite na www.muo.hr

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here