Početna Događanja Top 10 zagrebačkih događanja u svibnju

Top 10 zagrebačkih događanja u svibnju

Mjesec počinje Subversive Film Festivalom, pa se nastavlja vikendom kada se održavaju SFeraKon, domaći Comic Con i Design Week, vikend u sredini mjeseca nas čeka Beer Fest, pa kapitalci poput Ljeta na Štrosu, Floraarta i Cest is d’ Best uz Reli po galerijama i Dan grada Zagreba tradicionalno zadnji dan svibnja… Kakav mjesec!

1.Pogledajte filmove na Subversive Film Festivalu

Više od 50 filmskih naslova u natjecateljskom i popratnom dokumentarnom, igranom i kratkometražnom programu natjecat će se za nagradu Wild Dreamer i obilježit će jedanaesti po redu Subversive Film Festival. Mjuzikli, drame, aktivistički dokumentarci, retrospektiva Kubanski revolucionarni film, ciklus Kinematografije otpora i još mnogo više…
Kada: 06.05.ned. – 14.05.pon.
Gdje: Kino Europa i Tuškanac, MSU
Ulaznice: natjecateljski program Europa/Tuškanac 20kn, ostalo besplatno
Više informacija pronađite na www.subversivefestival.com

2.Uđite u znanstveno fantastični svijet SFeraKona

Najstarija i najpopularnija domaća znanstveno fantastična konvencija koja se svako proljeće održava na FER-u ove godine slavi 40.rođendan. U tri dana bogatog programa predavanja, društvenih igara i kvizova, najveću pažnju svake godine privlači Cosplay – natjecanje u kostimiranju u likove iz filmova, serija, igra, stripa… Nešto totalno drugačije od svega na Zg event sceni, preporuka!
Kada: 11.05.pet. – 13.05.ned.
Gdje: FER (Fakultet elektronike i računarstva)
Ulaznice: od 30kn
Više informacija pronađite na www.sferakon.org

3.Pronađite koji strip na festivalu stripa Crtani romani show

Zagrebački Comic Con – Međunarodni festival stripa po dvadeset prvi put održat će se u prostorijama HDLU-a (Džamija). Prodaja svih mogućih stripova po povoljnijim cijenama, izložbe (Zagor – 50 godina u Hrvatskoj, Julio Radilović Jules), promocije, predavanja, razgovori s autorima, potpisivanje za publiku i sve ostalo i ove će godine zabaviti sve ljubitelje stripa svih generacija.
Kada: 11.05.pet. – 13.05.ned.
Gdje: HDLU
Ulaznice: besplatno
Više informacija pronađite na www.zagrebcomiccon.com

4.Provjerite novitete na Zagreb Design Week-u

Peto izdanje najvećeg eventa posvećenog dizajnu u Hrvatskoj održat će se u hali 5 Tehničkog muzeja Nikola Tesla i na još pedesetak lokacija po cijelom gradu kao i prošle godine. Izložbe, predavanja, radionice, prezentacije, pop-up trgovine i gostovanja poznatih dizajnera približit će široj javnosti svijet dizajna na pitak način…
Kada: 11.05.pet. – 20.05.ned.
Gdje: Tehnički muzej Nikola Tesla i druge lokacije
Ulaznice: besplatno
Više informacija pronađite na www.zagrebdesignweek.com

5.Izaberite pivo na Zagreb Beer Festu

Uz mnoge pivske festivale koji se pojavljuju (i gase) na zagrebačkoj sceni, Zagreb Beer Fest je preživio do drugog izdanja, tako da će se i ove godine na Trgu Francuske republike održati četverodnevna open-air zabava uz velik izbor lokalnih i internacionalnih piva, te odličan domaći line-up rock koncerata. Potencijal postoji, prošle godine je bilo sjajno, očekujemo isto ove godine!
Kada: 17.05.čet. – 20.05.ned.
Gdje: Trg Francuske republike
Ulaznice: besplatno
Više informacija pronađite na www.facebook.com/zagrebbeerfest

6.Svi na tradicionalno Ljeto na Štrosu

I ove godine krajem svibnja počinje tradicionalno Ljeto na Štrosu koje jednu od najromantičnijih promenada u gradu – Strossmayerovo šetalište na Gornjem gradu pretvara u pozornicu umjetničkih instalacija i nostalgične žive muzike svaku večer u 21h. Ljetne večeri na Štrosu obavezna su destinacija pri odlasku u grad cijelo ljeto…
Kada: 23.05.sri. – 02.09.ned.
Gdje: Strossmayerovo šetalište
Ulaznice: besplatno
Više informacija pronađite na www.ljetonastrosu.com

7.Odvozite Reli po galerijama

Peti Reli po galerijama i ove će godine osvježiti zagrebačku kulturnu ponudu. Prebacivanje termina održavanja s jeseni na proljeće pokazalo se kao dobar potez organizatora. Obilazak i onih manje poznatih i aktivnih galerija koje sudjeluju u manifestaciji pravi je insajderski potez za upoznavanje Zagreba. Od ove godine jedna novost – početna i završna lokacija. Više na FB!
Kada: 25.05.pet.
Gdje: razne lokacije
Ulaznice: besplatno
Više informacija pronađite na www.facebook.com/relipogalerijama

8.Prošetajte zelenilom Floraarta

Već više od 50 godina u kasno proljeće u Zagrebu se održava Floraart – Međunarodna vrtna izložba. Od 2006. godine više od 200 izlagača iz Hrvatske i inozemstva svoje cvijeće, drveće, grmove i aranžmane prezentira na tristo tisuća m2 otvorenog prostora parka Bundek. Sunčanim danima na Bundek se slijevaju tisuće posjetitelja, budite i vi tamo…
Kada: 28.05.pon. – 03.06.ned.
Gdje: Bundek
Ulaznice: besplatno
Više informacija pronađite na www.zrinjevac.hr

9.Uživajte u čaroliji Cest is d’ Best-a

Dvadeset drugi Međunarodni ulični festival eksplozija je zabave na 6 pozornica s više od stotinu performera, glumaca, komedijaša, klaunova, muzičara, plesača i ponekog filozofa. Za vrijeme festivala za sve generacije, centar grada postaje scenografija energije, veselja i osmijeha gdje baš svi mogu sudjelovati u programu. Uz Advent i Dvorišta najljepši dani u godini za minglanje po gradu!
Kada: 30.05.sri – 03.06.ned
Gdje: Donji grad
Ulaznice: besplatno
Više informacija pronađite na www.cestisdbest.com

10.Sudjelujte u vjerskoj procesiji i ostalim događanjima za Dan grada Zagreba

31. svibnja Zagreb slavi Dan grada u čiju čast Turistička zajednica grada Zagreba taj dan organizira besplatne turističke obilaske grada i ulaze u muzeje, koncerte i razna druga događanja. Ipak glavni događaj dana je tradicionalna svečana vjerska procesija sa svijećama i slikom Majke Božje od Kamenitih vrata koja nakon svečane mise u Katedrali (19h)kreće prema Kamenitim vratima.
Kada: 31.05.čet.
Gdje: razne lokacije
Ulaznice: besplatno
Više informacija pronađite na www.infozagreb.hr

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here