Za ljetnu uživanciju prije i poslije godišnjeg (i za one koji cijelo ljeto provode u gradu), Zagreb stvarno ima niz sjajnih ljetnih terasa koje su pomalo skrivene od uobičajenih špancir zona (što i je prvi uvjet dobre ljetne terase), a zapravo su tu pod nosom. Ovo je subjektivni izbor deset najljepših terasa barova, kafića, kavana…

1.Swanky Monkey Garden

Gdje: Ilica 50 (u dvorištu pa kroz hostel Swanky Monkey Mint)
Stil: hipsterski cool tropski koktel bar
Terasa koja je odmah nakon otvorenja prije par godina brzom usmenom predajom postala totalni hit u gradu skoro svake sezone se osvježava (drugi nivo , bazen) i zasluženo drži poziciju Br.1. Kao da niste u širem centru grada feeling pojačan s kozmopolitskim duhom hostela.

SONY DSC

2. A most unusual garden

Gdje: Horvaćanska 3 (na kraju Savske kod skretanja za Horvaćansku u maloj zelenoj oazi desno)
Stil: romantično moderno na mjeru i po ukusu svakog
Terasa uokolo neodoljive kućice na drvetu (na koju se može popeti i sjesti ako imate sreće sa pronalaskom mjesta) kao da je izašla iz bajke za odrasle. Idealno mjesto za ljetno opuštanje u ugodom interijeru s notom kreativnosti i ingenioznosti.

SONY DSC

3. Bacchus jazz bar

Gdje: Trg kralja Tomislava 16 ( od Glavnog prema baruna Trenka na lijevoj strani u dvorištu)
Stil: kameni vrt prepun zelenila koji kao da je u centru Dalmacije (bez mora)
Terasa u alternativnom stilu sa šarenim stolicama i ponekom s Hrelića izgleda kao prekopirana sa malog gradića s obale. Intelektualno-umjetničko-studentska ekipa koju nimalo ne tangira trenutna politička situacija živi svoj život na zelenoj skrivenoj terasi u centru grada.

SONY DSC

4. Pivnica Medvedgrad

Gdje: Ilica 49 (na kraju prolaza kod Obrtničke komore)
Stil: klasičan beer garden koji pomalo baca na neka prošla vremena
Terasa u stilu ljetnih terasa kakve su prevladavale do devedesetih – zelenilo i hlad od drveća, klupe i veliki stolovi koji se pri gužvi dijele s drugom ekipom, miris roštilja pivničke kuhinje i živa zika pri svečanim prigodama. Teški vremeplov u pozitivnom smislu.

SONY DSC

5. Beertija

Gdje: Pavla Hatza 16 (zeleni val u smjeru istoka između Petrinjske i Palmotićeve)
Stil: rokerski urbano za ekipu koja brije na pivu
Terasa kao mali open-air Tematski Rock’n’Roll park sa statuama, bistama i art instalacijama rock legendi. Idealno za ljetni intermezzo u hladu u društvu Lennona, Hendrixa, Cavea, Bowiea i ostalih velikana koji daju buntovno – umjetnički pečat.

SONY DSC

6. Oleander terasa Hotela Esplanade

Gdje: Mihanovićeva 1 (lijevo od/u sklopu Hotela Esplanade)
Stil: bezvremenski klasično glamurozan
Polovica terase Hotela Esplanade pripada intimno – profinjenom hotelskom lounge&cocktail baru u sjeni niskog raslinja. Kao rođeno za romantičan čvenk na terasi hotela s pričom od 1925. godine gdje su i naši zbegecani roditelji, djedovi/bake ispijali svoj pjenušac.

SONY DSC

7. Velvet

Gdje: Dežmanova 9 (ispod početka stuba za Rokov perivoj)
Stil: fancy meets arty po naški
Dizajnersko-umjetnička terasa s potpisom velikog Saše Šekoranje pršti društvenim životom kao i cijeli Dežmanov prolaz koji je zadnjih godina postao prvi i jedini zagrebački “high class street”. Subotom oko podneva terasa je mini-me verzija zagrebačke špice.

SONY DSC

8. Krivi Put

Gdje: Savska 14 (preko puta SC-a tamo gdje je parkirano puno bicikala)
Stil: studentsko-alternativni džir
Nakon preseljenja s ćoška Runjaninove i Crnatkove, Krivi Put je nastavio stazama slave kao najpopularnije studentsko okupljalište. Neformalna atmosfera terase s ofucanim šarenim klupama, jeftinom cugom i gužvom pobjednička je kombinacija za mnoge stalne goste.

SONY DSC

9. Palainovka

Gdje: Ilirski trg 1 (na samom vrhu Gornjeg grada)
Stil: tradicija i klasičan šarm
Terasa jedne od najstarijih kavana u gradu (1847.) i danas je obavezna točka ljetne fjake stanovnika Gornjeg grada i obližnjih sjevernijih kvartova. Pofriškana terasa između drveća i žardinjera vrlo je miran i pomalo tajanstven spot u krotkom dijelu grada gdje vrijeme prolazi sporije.

SONY DSC

10. Cafe Jagerhorn

Gdje: Ilica 14 (na kraju prolaza Lovački rog)
Stil: hotelski profinjeno i blago
Terasa hotela Jagerhorn totalno je skrivena oaza u samom grotlu Donjeg grada par sto metara od glavnog trga. Opuštena ladanjska atmosfera kao stvorena je za moderno plemstvo koje na kratko želi uživati u mirnoj atmosferi terase bez suvišnih zvukova.

SONY DSC

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here