Foto: ThinkstockInformativno-edukativna manifestacija “Tjedan EU fondova” održava se u Zagrebu od danas pa sve do 14. veljače u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i drugih institucija uključenih u sustav upravljanja i kontrole korištenja EU sredstava te Hrvatske gospodarske komore i veleposlanstava pojedinih zemalja članica EU.

Za vrijeme petodnevnog informativno-obrazovnog događaja predstavit će se prioriteti ulaganja Hrvatske u financijskom razdoblju od 2014. do 2020. godine te razmijeniti iskustva i prikazati primjeri dobre prakse zemalja članica EU kroz panel diskusije hrvatskih i stručnjaka iz drugih zemalja članica.

Bit će obuhvaćena tematska područja inovacije, energetska učinkovitost, vodno gospodarstvo, prometne investicije i urbani razvoj te ruralni razvoj.

Današnja tema manifestacije su inovacije, koje su u nadležnosti Ministarstva gospodarstva, a pokrovitelj događanja je veleposlanstvo Republike Francuske.

Slijede tematski dani “Energetska učinkovitost i EU fondovi” Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, pod pokroviteljstvom njemačkog veleposlanstva i u suradnji s Njemačko-hrvatskom industrijskom i trgovinskom komorom, “Vodno gospodarstvo i EU fondovi” Ministarstva poljoprivrede i Hrvatskih voda u suradnji s nizozemskim veleposlanstvom te “Prometne investicije u kontekstu održivog urbanog razvoja i EU fondovi” Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, čiji je pokrovitelj britansko veleposlanstvo.

Manifestacija završava u petak tematskim područjem “Ruralni razvoj i EU fondovi” koje je u nadležnosti Ministarstva poljoprivrede, koji se održava pod pokroviteljstvom veleposlanstva Republika Mađarska.

Izvor: Profitiraj.hr

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here