”Unatoč teškoj financijskoj situaciji imat ćemo iznimno kvalitetan turnir, a nadamo se i da će brojna popratna događanja u Domu sportova privući veliki broj ljubitelja tenisa”, rekao je na konferenciji za novinare direktor teniskog ATP turnira Zagreb Indoors Branimir Horvat.

”Vjerujem da ćemo i ove godine uspjeti organizirati jedno kvalitetno izdanje našeg turnira”, rekao je Horvat i dodao kako je uz tenis za sve gledatelje pripremljen bogati program, drugačije okruženje poput party zone i druženja s DJ-ima, Lady’s day, dječji program te slavlja 100. obljetnice objavljivanja ”Šegrta Hlapića”.


Svi najbolji hrvatski tenisači – Marin Čilić, Ivan Dodig, Ivo Karlović, Antonio Veić, te inozemne zvijezde Marcos Baghdatis, Mihail Južni, Andreas Seppi, Jurgen Melzer i Grigor Dimitrov natjecat će se od 2. do 10. veljače u Domu sportova za ukupni nagradni fond od 461.000 eura. Osmo izdanje jedinoga hrvatskog dvoranskoga ATP turnira imat će sve pobjednike osim “umirovljenog” Ivana Ljubičića i Ukrajinca Serhija Stahovskog.

“Nastojali smo napraviti vrlo kvalitetan turnir koji će privući gledatelje i medije, a nadamo se da će Zagreb Indoors doživjeti još puno izdanja. Ovogodišnji proračun turnira je 15 milijuna kuna, Grad Zagreb je dao tri milijuna, a ostalo smo prikupili od sponzora i na druge načine”, kazao je Horvat, kojemu je i ove godine pomoćnik bivši osvajač Wimbledona Goran Ivanišević.

“Turnir je vrlo jak, jači negoli prošle godine i svi će moći uživati u tenisu. Tu su svi najbolji hrvatski igrači, pa Baghdatis, prošlogodišnji pobjednik Južni, Seppi, kao i nova zvijezda Bugarin Dimitrov, koji pozornost privlači i izvan teniskih terena. Također, ove godine po prvi puta ćemo imati 28 igrača u ždrijebu, pa će prva četiri nositelja biti slobodna u 1. kolu”, rekao je Ivanišević, koji je dodao kako su sve tri pozivnice za turnir otišle našim tenisačima – Antoniu Veiću, Mati Paviću i Ivi Karloviću, čiji je ranking toliko pao da bi inače morao igrati kvalifikacije.


Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić najavio je kako će ovaj turnir ostati u Zagrebu sve dok je on na čelu grada, dodavši kako se radi o sportskom događaju koji metropola poput Zagreba mora imati.

“Mnogi gradovi u svijetu žele ovaj turnir, ali on ostaje u Zagrebu”, rekao je gradonačelnik i zahvalio organizaciji i sudionicima te posebno ”gospodinu Kojiću, zato što uvijek nađemo rješenje da turnir isfinanciramo korespondirajući s vremenom, krizom i recesijom”.


Organizaciju turnira pohvalio je i pomoćnik ministra za sport Petar Skansi.

“Ostali hrvatski gradovi su pomalo zavidni Zagrebu na velikim sportskim događajima, no glavni grad zaslužuje ovakav turniru, pogotovu kada ga osvajaju hrvatski igrači”, kazao je Skansi.


Prvi pobjednik ATP Zagreb Indoorsa iz 2006. Ivan Ljubičić također je po prvi puta uključen u organizaciju turnira, koji će ove godine imati posebnu rasvjetu i svjetlosne efekte u dvorani, puno zabavnih događanja u samom Domu sportova s bogatim nagradama sponzora, te posebne pogodnosti za djecu i žene.

www.infopunkt.tv

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here