Početna Događanja Srne u dvorištu na Črnomercu su još uvijek tamo

Srne u dvorištu na Črnomercu su još uvijek tamo

Već više od 30 godina prolaznici u Gradišćanskoj ulici na broju 10 iza Doma zdravlja Zapad na Črnomercu u vedrim danima (i uz malo sreće) mogu vidjeti veliko neobično ograđeno dvorište i u njemu srne koje su tamo poput pravih kućnih ljubimaca.

Ako su izvan svoje unutrašnje nastambe familija srna od 3 člana vidljiva je s ceste, vlasnici tih prekrasnih životinja koji žive u kući pored navikli su na zastajanje i fotografiranje, a i pristupačno će odgovoriti na par pitanja kada su u prolazu. Vjerojatno su se već navikli i na probleme s dozvolama, negativnim i pozitivnim komentarima, agresivnim psima i ostalim peripetijama, pa su tako srne i dalje tamo. Nekada su samo klinci iz kvarta (kojima sam i sam pripadao) i njihovi roditelji znali na srne, dok danas već mnogo Zagrepčana zna za tu „malu tajnu“ pored pruge na Selskoj (a i više puta sam na raznim mjestima već pisao o njima).

Čak se ponekad pojavi koji turist kojem nisu dovoljne srne u Zoološkom vrtu grada Zagreba, na Medvednici ih je teško uočiti, a one u park-šumi Pantovčak zatvorenoj za javnost i onako ne može vidjeti. Zato postoji Črnomerec. Ivo, Pero, Jelica i ostali likovi iz Jelenka bili bi sretni da znaju za ovo.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here