Međunarodni atletski miting IAAF World Challenge Zagreb 2012 – Memorijal Borisa Hanžekovića počinje 4. rujna i obilježit će 100 godina Hrvatskog atletskog saveza.

4. rujna na stadionu Mladosti uz Savu održat će se ovogodišnji 62. Memorijal Borisa Hanžekovića, međunarodni atletski miting “IAAF World Challenge Zagreb”, koji će s ponosom predstaviti najveću zvijezdu mitinga – olimpijsku pobjednicu u bacanju diska Sandru Perković.
Ususret mitingu održana je konferencija za novinare na kojoj su osim olimpijske pobjednice Sandre, nazočili gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić, predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Luciano Sušanj, te direktorica mitinga Ivana Brkljačić.


Na zagrebačkom mitingu ove godine održat će se natjecanja u 16 disciplina. Prvi će na borilište izaći bacači kladiva već u 16 sati, predstavljanje zvijezda mitinga predviđeno je za 18.20, a čitav će program trajati do 21 sat. Ulaznice kreću u prodaju 25. kolovoza, a cijene su 15 kuna za stajanje, 50 kuna za istočnu tribinu, 100 kuna za južnu,  200 kuna za zapadnu tribinu, te 1000 kuna za VIP tribinu.


Kako doznajemo, spektakularnom natjecanju na stadionu Sportskog parka Mladost pridonijeti će i potpuno obnovljena atletska staza, novo skakalište za skok u dalj i hortikulturalna ušminkavanja te poneka zvijezda lompijskog natjecanja iz Londona.
Na atletskim borilištima u gradu Zagrebu, kojima je unazad šest desetljeća prošlo više stotina olimpijskih, svjetskih i europskih osvajača i osvajačica medalja te svjetskih rekordera, ove godine zbog ozljede ahilove tetive Blanka Vlašić neće nastupiti. Zbog njezina odustajanja po prvi put nakon 15 godina na zagrebačkom mitingu se neće održati natjecanje u skoku u vis za žene.

Međunarodni atletski miting IAAF World Challenge Zagreb, najstarije je sportsko natjecanje u Hrvatskoj na kojem redovito nastupaju najbolji hrvatski atletičari i atletičarke predvođeni onim nauspješnijim te velikim nadama hrvatskog sporta, a memorijalna utrka na 110 prepone od najranijih dana nosi ime prijeratnog zagrebačkog reprezentativca Borisa Hanžekovića.

 

 

 

1 Komentar

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here