seljaci-prosvjedovali-pred-vladomOko 300 nezadovoljnih seljaka okupilo se na Markovu trgu prosvjedujući uoči sjednice Vlade zbog neisplate svih poticaja i drugih problema u sektoru.

Poljoprivrednici traže da ih prime premijer, resorni i ministar financija kako bi s njima razgovarali o problemima neisplate svih poticaja, kao i ostalim problemima koji muče poljprivrednike. Zahtijevaju da im se do zakonskog roka, 30. lipnja, isplati još otprilike 36 posto potpora odnosno 700 milijuna kuna za prošlu godinu.

I predsjednik Odbora za Udruge Hrvatske poljoprivredne komore Stjepan Kunovec istaknuo je da je razlog prosvjeda nezadovoljstvo neisplatom poticaja. Dodao je i da je ta isplata netransparentna te da su neki sektori dobili puni iznos, a neki ne pa žele saznati i koji je razlog tome.

”Ukoliko je trebalo doći do smanjenja financijskih poticaja po sektorima, onda je to trebalo biti proporcionalno u postotcima za svaki sektor jednako, a to smo mi i očekivali”, rekao je Kunovec.

[infopunkt 6760 2]

Kunovec je naglasio da za određene probleme imaju rješenja, koja su u interesu svih poljoprivrednih proizvođača, kao i svih građana Hrvatske. ”Mi to nemamo kome reći jer ministar nema sluha za tu komunikaciju”, kazao je.

[infopunkt 6760 3]

Resornom ministru Tihomiru Jakovini poručili su da nije istina da je Vlada isplatila više poticaja nego itko prije, jer poticaji hrvatskom seljaku nikad nisu bili manji i kasnije isplaćeni.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here