Zagrebacki-holding-postao-smećeNovosel problem vidi u osnivanju trgovačkih društava s ograničenom odgovornosti. Dodaje kako se ovim načinom neće ništa učiniti, osim stavljanja radnika na tržište.

Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) održao je konferenciju za novinare s temom: “Protiv restrukturiranja Zagrebačkog holdinga ubrzanim postupkom”.

Predsjednik SSSH-a Mladen Novosel slikovito je opisao da je restrukturiranje Zagrebačkog holdinga na ovakav način “put u pakao”.

”Kako se ono obično kaže, put u pakao je popločen dobrim namjerama, mi doslovno mislimo da ovo što se namjerava činiti restrukturiranjem Zagrebačkog holdimga na ovakav način, doslovno može biti samo put u pakao”, istaknuo je. Izjavio je kako je pitanje što je stvarna namjera ovog čina te rekao kako postoji svjesnost da Holding posluje sa velikim gubicima, da on izuzetno važan za pružanje usluga građanima grada Zagreba, ali i toga da se moraju sniziti cijene usluga.

Novosel problem vidi u osnivanju trgovačkih društava s ograničenom odgovornosti. Dodaje kako se ovim načinom neće ništa učiniti, osim stavljanja radnika na tržište.

[infopunkt 7221 2]

Povjerenica SSSH-a za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju Đurđica Kahlina podsjetila je da se Holding ubrzano osnovao, a sad se želi ubrzano transformirati.

Kahlina smatra da će se na taj ishitreni način ugroziti kvaliteta usluge građanima te je zatražila da gradski zastupnici ne daju suglasnost prije nego budu poznate sve činjenice i posljedice.

[infopunkt 7221 3]

[infopunkt 7221 4]

Predsjednik Sindikata prometa i veza Hrvatske Stjepan Lisičak također ističe da ovaj način šteti radnicima jer im ne nudi nikakvu sigurnost. Mogli su se čuti odgovori na pitanja, zašto je sindikatima teško reći tko je zadužio Holding za 7 milijuna kuna, koga se smatra odgovornima te postoji li spremnost za odlazak u štrajk?

[infopunkt 7221 9]

Tajnik Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske Radovan Tadej naglasio je da je cilj ili likvidacija ili privatizacija.

[infopunkt 7221 5]

profitiraj.hr/infopunkt.tv

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here