Foto: Shutterstock”Ne zadovoljava nas dobra volja i izjava „da će bazne stanice biti uklonjene u što skorijem roku“ pa se prosvjed održava kako je i planirano”, odlučni su stanari Vrbana 3.

Nakon informacije koja se u srijedu pojavila u medijima, da će uprava trgovačkog centra Point s krova ukloniti bazne stanice „u dogovoru s telekom-operaterima“, održan je sastanak predstavnika stanara Vrbana 3, uprave Pointa i investitora te vijećnika gradske četvrti Trešnjevka jug.

Na sastanku se pokazalo da informacija koja je upućena medijima nije točna, a da dogovora nema jasno je i iz izjave Udruge pokretnih komunikacija Hrvatske objavljene u četvrtak: „Shopping centar Point je s telekom-operaterima sklopio ugovor o zakupu poslovnog prostora za postavljanje bazne stanice, a ugovor je i dalje na snazi“.

Direktor Pointa Krešimir Dominis u srijedu je Indexu poslao priopćenje u kojem se, među ostalim, kaže da je „Point uvažio zahtjeve grupe građana koji žive u blizini, a koji su izrazili zabrinutost oko postavljenih baznih stanica triju telekom-operatera na krovu centra“, pa je „sukladno tome Point pokrenuo proces uklanjanja baznih stanica u dogovoru s telekom operaterima“. Nema ni spomena kad bi se to trebalo dogoditi, osim da će „bazne stanice biti uklonjene u što skorijem roku“.

Kako ni na sastanku u srijedu navečer stanovnici nisu dobili precizniji odgovor, planirana prosvjedna akcija održava se kako je i dogovoreno, danas u 18 sati ispred trgovačkog centra Point (Rudeška cesta 169a). U isto vrijeme počinje i službeno otvaranje centra.

Nastavlja se i potpisivanje peticije građanske inicijative Vrbani 2013. za uklanjanje antena te za izmjenu Pravilnika o zaštiti od elektromagnetskog zračenja, koju je dosad potpisalo oko 2500 građana, a u tijeku su i pripreme za osnivanje udruge koja bi se bavila zaštitom od  elektromagnetskog zračenja, kako bi se potaknula izmjena propisa koji reguliraju ovu tematiku.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here