Početna ZG vodič Kultura (vodič) Praizvedba “Iglica” 31. siječnja u Maloj sceni

Praizvedba “Iglica” 31. siječnja u Maloj sceni

Predstava “Iglica” Lane Šarić, o tome kako se nositi s vlastitom osobnošću i kako tako različit od drugih biti prihvaćen u društvu, praizvest će se 31. siječnja kao prva ovogodišnja premijerna predstava zagrebačkog kazališta Mala scena.

U režiji Ivice Šimića, predstava je nastala u suradnji s Triko Cirkus Teatrom iz Zagreba, čiji će članovi cirkuskim vještinama, žongliranjem, akrobatikom i klaunovima ispričati poetičnu priču o djevojčici koja od rođenja na sebi nosi iglice koje bodu sve s kojima dolazi u dodir, ali ranjavaju i nju u svakom bliskom dodiru, stoji u najavi Male scene.

Namijenjena je djeci od 4 do 10 godina, a u priči “o posebnosti koju krije svaki čovjek, odrastanju, bolima i radostima koje prate taj proces” glume Nikolina Majdak, Iva Peter Dragan i Nikola Mijatović iz Triko Cirkus Teatra.

Usporedo s pokusima za “Iglicu”, Mala scena za 21. veljače priprema praizvedbu predstave “JaTiOnoMi” u suradnji s ActLabom. Glumci Silvio Vovk, Jelena Vukmirica Makovičić i Marko Makovičić napravit će društveno angažiranu predstavu na socijalno osjetljivu temu posvojenja djeteta.

U prošloj godini Mala scena je imala četiri premijerne i dvanaest repriznih predstava. Uz praizvedbe Nine Horvat (“Ružičasta sanjarica”) i Darka Lukića (“Život je san”), obnovila je “Tajne začarane šume” Zvjezdane Ladika. S partnerima iz Japana, Koreje, Hong Konga, Tajvana, Rusije i Austrije, praizvela je u Seulu predstavu “Superheroj” ruskog autora Mikaela Barteneva, koja je gostovala na festivalima po Aziji i Europi.

To je kazalište imalo 445 izvedbi koje je pogledalo više od 44 tisuće gledatelja u Hrvatskoj i inozemstvu, 74 izvedbe bile su na gostovanjima u Hrvatskoj te čak 53 u inozemstvu. Kazalište je sudjelovalo na 28 festivala u trinaest zemalja Europe, Azije i Afrike.

Potvrdu za svoj rad Mala scena dobila je i uvrštavanjem na popis 115 najvažnijh ljudi i mjesta u suvremenoj hrvatskoj kulturi časopisa “Time Out”, kao jedini koji se bave stvaralaštvom za djecu.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here