Početna Moj Zagreb Novosti Poznati i slavni pomažu djeci leptirima

Poznati i slavni pomažu djeci leptirima

IlustracijaDebra Hrvatska, društvo za pomoć oboljelima od bulozne epidermolize, u suradnji s portalom Ormar.hr pokreće veliku humanitarnu akciju kako bi prikupila sredstva za pomoć svojim štićenicima.

Bulozna epidermoliza rijetka je i vrlo teška genetička bolest koja se javlja pri rođenju. Većina su oboljelih već nakon nekoliko godina osamdesetpostotni do stopostotni invalidi i njihova je koža krhka i ranjiva poput leptirovih krila te im i običan dodir stvara bolne bule, odnosno rane. Svakodnevica oboljelih obilježena je začuđenim pogledima, previjanjima, kirurškim zahvatima te ovisnošću o pomoći, njezi i pratnji drugih osoba.

Zato će u Muzeju za umjetnost i obrt u subotu 21. svibnja od 11 do 17 sati biti održan Modni buvljak na kojem će posjetitelji moći kupiti brendiranu odjeću, obuću i modne dodatke poznatih osoba iz javnog života. Akciji su se odazvale Severina, Jelena Rozga, Nina Badrić, Natali Dizdar, Danijela Trbović, Bojana Gregorić Vejzović, Ella Dvornik, Branka Krstulović, Tony Cetinski, Ivana Nobilo Cetinski, Sanja Doležal, Massimo Savić, Larisa Navojec, Mia Begović, Žanamari Lalić i brojne druge poznate osobe.

U sklopu Modnog buvljaka bit će organizirana i modna revija s aukcijom svečanih haljina i nakita renomiranih hrvatskih dizajnera. Posjetiteljice će tako moći kupiti haljine koje potpisuju A’Marie, Elfs, eNVy room, Etna Maar, Fjaba, Hippy Garden, I-gle, Marta Buzolić, Matija Vuica, Nebo, Robert Robantico Bantić, Sin Factory i Xenia Design, kao i unikatni nakit Amorfia.

Poseban dio te velike akcije svakako je aukcija raznih artikala koje su Debri ustupili poznati hrvatski sportaši, pjevači, dizajneri, skladatelji i političari. Tako će, primjerice, najsretniji moći kupiti sprinterice u kojima je Blanka Vlašić osvojila svjetsko zlato 2009. godine, kao i haljinu u kojoj je zasjala na ovogodišnjoj dodjeli Laureusa, a koju potpisuje modni dvojac I-Gle. Od ostalih artikala vrijedi istaknuti i fotografiju i CD s potpisom svjetske zvijezde Shakire, haljinu Elfsa u kojoj je Jelena Rozga nastupala na nedavnom zagrebačkom koncertu, Brod u boci – kolekcionarski primjerak s posvetom Arsena Dedića i brojne druge. Aukcija počinje u subotu 21. svibnja na web-stranici Ormar.hr.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here