Početna Gastro Povoljne alternative za gablec ili klopu s ekipom

Povoljne alternative za gablec ili klopu s ekipom

Gablec u centru grada
Foto: Maja Špoljarec

McDonald’s, pizza, burek, buhtla s čokoladom i ostale delikatese iz pekarni najčešći su izbor kad smo tanki s vremenom, a i s novčanikom. No, postoje zgodne alternative u samom centru Zagreba, gdje možemo fino papati za nevelike novce, bilo da je u pitanju gablec ili usputna klopa s prijateljicama:

• UMAMI, Skalinska 3

Mali asian-fusion restoran gdje možete fino jesti za male pare. Preporuka je da tamo svakako probate buns– posebno pecivo pripremano na pari, piletina, pikantni umak i stlačena hrskava pileća kožica. Dakle – 2 bunsa (koji su u ponudi samo petkom!), egzotična juhica i bezalkoholno piće ispast će vas jedva 50 kn. Ako vas spomen stlačene hrskave pileće kožice više odbija nego privlači, onda kušajte njihov Pad Thai ili jednostavno produžite dalje i kupite si burek!

• GINGER SUSHI, Masarykova 21

Stara japanska poslovica kaže: “Ko jede sushi – dobar je u duši!” Odlična stvar kod Gingera su upravo njihovi paketi sushija, zaista dobro osmišljeni i uvijek svježi, pa se tako može naći kombinacija već od 30 kn, ili pak skroz vege menu, a imaju i prilično OK miso juhicu. Ne naplaćuju dodatno soja sos, ni wasabi, niti ukiseljeni đumbir. I upravo su mi zbog svega navedenog malčice draži od konkurencije. Za nekih 10 eura možete si fino iskombinirati meni od sushija, juhice i bezalkoholnog pića, što je zaista isplativo uzmemo li u obzir da se sushi ovdje ne nudi na svakom koraku, a i da ga vjerojatno nećete “gablati“ baš svaki dan.

• WOK & BURGER, Trg Bana Jelačića

Baš nedavno otvoreno mjesto, na udarnoj lokaciji. Sasvim povoljna klopa od 7 do 35 kn. Bila sam na otvorenju, probala patku, noodelse s klicama, piletinu gombao, Cezar salatu. Sve je bilo ukusno i svježe pripremljeno, posebno me se dojmila sočna i mekana patka. Burgere nisam probala, jedino što znam jest da je meso PIK-ovo. Ukratko – zaista se nadam da će zadržati kvalitetu i okuse koje sam osjetila toga dana, jer u ovom moru burger i wok ponude po gradu, bilo bi šteta da se ističu jedino po lokaciji. Inače, zgodan odabir za fast food gablec kada vam se ne da previše razmišljati kamo bi i što bi.

Napomena: Članak prvotno objavljen na She.hr

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here