Početna Moj Zagreb Novosti Potvrde Porezne uprave o visini dohotka u 2012. za članove zajedničkog kućanstva

Potvrde Porezne uprave o visini dohotka u 2012. za članove zajedničkog kućanstva

Foto: ShutterstockRoditelji djece s prebivalištem na području Grada Zagreba nisu dužni dostavljati potvrde Porezne uprave Ministarstva financija o visini dohotka u 2012.

Iz Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport navode, da roditelji djece s prebivalištem na području Grada Zagreba nisu dužni dostavljati potvrde Porezne uprave Ministarstva financija o visini dohotka u 2012. za članove zajedničkog kućanstva, u vezi s ostvarivanjem prava na olakšice – sudjelovanju roditelja u cijeni redovitog programa predškolskog odgoja djece u predškolskim ustanovama Grada Zagreba od 1. siječnja 2013., kao i u vezi s utvrđivanjem iznosa sufinanciranja redovitog programa predškolskog odgoja djece iz sredstava proračuna Grada Zagreba od 1. siječnja 2013. u vjerskim i privatnim vrtićima.

Naime, sukladno dostavljenom prijedlogu Porezne uprave – Područnog ureda Zagreb, Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport će nakon 30. lipnja 2013. službeno zatražiti od Porezne uprave podatke o visini dohotka u 2012. za članove zajedničkog kućanstva, prema popisima koje će pripremiti dječji vrtići u koje su djeca upisana.

Dječji vrtići će do 30. lipnja 2013. primjenjivati akontacijski iznos sudjelovanja roditelja u cijeni programa, utvrđen na temelju izjava roditelja i ostale dostavljene dokumentacije, a konačni iznos sudjelovanja utvrdit će nakon dostave podataka Porezne uprave.

Ukoliko su roditelji već dostavili potvrde Porezne uprave, koje odgovaraju podacima iz izjava roditelja i ostale dostavljene dokumentacije, dječji vrtić treba u skladu s tim utvrditi konačni iznos sudjelovanja.

1 Komentar

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here