Autor:
Sanja Bratoš

izložba Tenda Gialla U Pogonu Jedinstvo i klubu Močvara u Zagrebu do 30. studenog održava se Prvi međunarodni kamp kulture, multilateralni projekt zemalja partnera Hrvatske, Austrije i Italije.

Počinje danas, a prvo izdanje kampa kulture okupit će bečku i zagrebačku scenu suvremene umjetnosti mlađe generacije te nam ponuditi veliku grupnu izložbu bečkih umjetnika, osobitog koncepta pod nazivom Tenda Gialla.

Karina Bruckner, “Cut and Scrape”, Kathi Hofer, Tobias Pils, Bernhard Rappold… žive i djeluju u Beču, a izlažu u Austriji i na međunarodnoj sceni.

Na prvo predstavljanje u Zagreb dolaze Ilari Valbonesi, umjetnica i kustosica iz Rima, španjolski umjetnik Jose Cabrera Betancort, Irena Pivka i Brane Zorman  sa slovenskog RadioCone.

Hrvatsku umjetničku scenu u kampu kulture  podupiru Vladimir Gudac, Siniša Labrović, Denis Krašković, Bogoljub Duduk, Ksenija Kordić, Iva Višak (NaIva), članovi i suradnici Neformalnog saveza Organizam, MSU Zagreb i Pogon-Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade.

Nakon otvorenja izložbe u Pogonu Jedinstvo, uslijedit će intrigantni večernji audio performans u klubu Močvara u izvedbi Noiseformation Trumatic, benda The International i DJ Terese Rotschopf.

Predavanja na temu Giallo uz recentne filmske projekcije, okrugli stolovi i rasprave, interaktivne radionice, performansi, instalacije, DJ setovi… očekuju posjetitelje spremne za kulturno kampiranje jer ne zaboravite – ulaz na sve programe  je besplatan.

PROGRAM:

izložba Tenda Gialla

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here