Početna ZG vodič Događaji Počeo je tjedan kineske kulture

Počeo je tjedan kineske kulture

Povodom otvaranja Konfucijeva instituta Sveučilišta u Zagrebu i uspostavom diplomatskih odnosa između Republike Hrvatske i Narodne Republike Kine, počinje tjedan kineske kulture.

Kulturno-umjetnička manifestacija koja se po prvi put organizira s ciljem približavanja kineske kulturne tradicije i tisućljetne tradicije Zagrepčanima i njihovim gostima, održava se od danas, 14. do 18.svibnja 2012. na Zrinjevcu. Program će se održavati od 9-21 sat, a kao alternativna lokacija u slučaju kiše naveden je Konfucijev institut Sveučilišta u Zagrebu, Savska 25.

Pored besplatnih radionica kaligrafije, kineskog slikarstva, mnogih tehnika izrezivanja papira, možete naučiti nekoliko riječi kineskog jezika na mini tečaju kineskog jezika i uživati u koncertima klasične kineske glazbe, u punom smislu doživjeti svečanost tradicionalne kineske ceremonije čaja i degustirati kineske tradicionalne specijalitete.

Sa Školom za primjenjenu umjetnost i dizajn te osnovnom školom Matije Gupca, Konfucijev institut Sveučilišta u Zagrebu u sklopu radionice kineskog slikarstva do kraja tjedna bit će izložene tri velike  slike koje će izraditi učenici te će se ispisati tristotinjak razglednica s motivima Hrvatske koje će biti poslane vršnjacima u Kinu za potrebe izložbe u jednoj od lokalnih kineskih škola.

Ugođaj tjedna kineske kulture upotpunit će se izvedbama tradicionalne kineske glazbe na kineskoj harfi – guzhenguu, a sutra u utorak 15. svibnja održat će se koncert kineskog jazz sastava Golden Buddha.

 

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here