Foto: PRESSDanas počinje program 18. Međunarodnog uličnog festivala Cest is d′ Besta koji će svoju punoljetnost obilježiti sedmodnevnim „tulumom“ diljem Zagreba.

Na prostoru Arena Centra, Strossmayerovog šetališta, Trga bana Josipa Jelaćića, Trga Petra Preradovića, Zrinjevca, Tkalčićevoj, Gajevoj i Bogovićevoj ulici svakoga će dana od 11.00 sati posjetitelje i prolaznike zabavljati brojni performeri, glazbenici, likovni, scenski i plesni umjetnici iz petnaestak zemalja svijeta.

Prve atraktivne likovne instalcije i akcije najavile su početak festivala još sinoć. Na Trgu bana Josipa Jelačića (Žuja performer placu) postavljena je likovna instalacija Art Walk, a na stepeništu Dolca pastelizacijom je napravljen 3D tunel koji kao da vodi ispod ispod najpoznatije zagrebačke tržnice.

Prvoga dana festivala stanovnike i goste Zagreba očekuje oko 100 sati programa, a izdvajamo da će se održati 20-tak performerskih nastupa, plesni program „Tango pod zvijezdama“ likovne radionice i igraonice te nekoliko koncerata. Na Cvjetnom placu od 21.00 sat nastupa novosadski bend iz The Frajle, a od 21.30 na Jelačić placu koncert će održati domaće rock snage grupa Vatra. Detaljan program može pronaći u programskim knjižicama na festivalskim lokacijama ili na www.cestisdbest.com.

Za vrijeme pauze u centru grada program se nastavlja u Arena centru, pa će tako svakoga dana između 14.00 i 17.00 sati na relaciji Zrinjevac – Arena – Zrinjevac prometovati besplatan autobusni prijevoz.

 

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here