Matica hrvatskih sindikata i Hrvatska udruga sindikata izvijestili su o pripremama za prikupljanje potpisa za referendum o referendumu.Potpisi će se prikupljati na 5 tisuća frekventnih mjesta po Hrvatskoj u razdoblju od 22. siječnja do 5. veljače. Većinom su to mjesta na kojima će se provoditi referendum o EU.Od civilnog sektora potporu akciji su pružili Hrvatski Helsinški odbor, Zelena lista, Udruga žrtava oboljelih od azbesta, Transparency International Hrvatska, Društvo potrošač, 14 udruga na državnoj razini proisteklih iz Domovinskog rata, te radnice Kamenskog.

[infopunkt 3857&video=04 nolink]

Matijašević, poziv javnosti

Predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić komentirao je primjedbu kako je ovo krivi vremenski trenutak za ovakvu akciju. ”Imamo nešto u tome, ali u nedjelju na dan referenduma o EU, mi možemo lako skupiti 200 tisuća potpisa sa 1000 volontera” rekao je Ribić.

[infopunkt 3857&video=05 nolink]

Mirela Bojić, pripreme i aktivnosti

Prozivke da je ova akcija protiv Europske unije demantirao je riječima ”jedan referendum je za ulazak Hrvatske u Europski uniju, dok je drugi za europskih kriterija u Hrvatsku”. Na napade da je peticija usmjerena protiv Vlade, Ribić je odgovorio kako je ovo upravo podržavanje stava predsjednika Vlade Zorana Milanovića koji je u oporbenim klupama jasno izrazio stav koji zagovara olakšavanje provođenja referenduma.
[infopunkt 3857&video=06 nolink]
Mirela Bojić, poziv volonterima

Predsjednik Hrvatske udruge sindikata Ozren Matijašević dodao je kako još uvijek iščekuju stav predsjednika Republike Ive Josipovića, Vlade RH, te stranak bivše Vlade, pogotovo HDZ-a, čija je predsjednica Jadranka Kosor i potpisala sporazum o provođenju tzv. referenduma o referendumu.(www.infopunkt.tv)

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here