Početna Vijesti Business PBZ prvi uveo brži i jednostavniji način beskontaktnog plaćanja

PBZ prvi uveo brži i jednostavniji način beskontaktnog plaćanja

Foto: PRESSPrivredna banka Zagreb (PBZ) prva je banka u Hrvatskoj i šire u regiji koja  je svojim klijentima ponudila Visa Inspire Wave 2 Pay sticker karticu, novi, brži i jednostavniji način beskontaktnog plaćanja.

Visa Inspire Wave 2 Pay sticker kartica je nadogradnja postojeće Visa Inspire debitne kartice tekućeg računa građana, smanjenog je formata u obliku naljepnice koja se lako može zalijepiti na mobilni telefon koji je stalno uz nas, a služi za brže i jednostavnije plaćanje roba i usluga u zemlji i inozemstvu.

Visa Inspire Wave 2 Pay sticker kartice idealna je upravo za brza beskontaktna plaćanja na prodajnim mjestima i predstavlja najpraktičniji način plaćanja svakodnevnih kupnji, posebice za kupnju robe i usluga manjih vrijednosti. Omogućuje beskontaktno plaćanje do 100 kuna bez unosa PIN-a, a iznosi iznad 100 kuna autoriziraju se PIN-om. Sticker karticu je dovoljno prisloniti čitaču/POS uređaju i u svega nekoliko sekundi kupnja je obavljena.  Dnevno se ovom karticom može izvršiti 10 transakcija u ukupnom iznosu do 5.000 kuna.

Na raspolaganju će biti i  mobilna aplikacija PBZ Wave 2 Pay koja će omogućiti uvid u izvršene transakcije te aktivaciju i deaktivaciju sticker kartice i stanje tekućeg računa, a preuzima se besplatno putem App Store-a i aplikacije drugih operativnih sustava (Android, Windows).

“Naši klijenti zaslužuju najsuvremenija bankarska rješenja i naš je posao to im omogućiti. Prvi smo u zemlji lansirali internetsko bankarstvo,  također,  bili smo daleko prva banka u Hrvatskoj  i u regiji kada smo još prije 10 godina uveli mobilno plaćanje mPay. Bili smo tada u tome prebrzi  iako je više od 150.000 klijenata prihvatilo tu uslugu, ali mi nismo bili zadovoljni jer smo plaćanjima pokrili samo teritorij RH.Cilj nam je klijentima ponuditi  vrhunski i najsuvremeniji servis koji će moći koristiti u cijelom svijetu i koji će biti u samom tehnološkom vrhu ponajboljih  svjetskih banaka. Mi im to želimo ponuditi uz povoljnu cijenu i upravo je takav servis Wave 2 Pay. Naravno, tu nećemo stati  jer su još neke nove inačice beskontaktnog plaćanja upravo pred lansiranjem. U PBZ-u već danas preko 90% transakcija obavljamo elektronskim putem i time oslobađamo više prostora i vremena za pružanje što kvalitetnije usluge klijentima u poslovnici kada se radi o složenijim proizvodima”, istaknuo je Dinko Lucić, član Uprave PBZ-a povodom lansiranja Visa Inspire Wave 2 Pay sticker kartice.

Prodajna mjesta na kojima je moguće platiti sticker karticom označena su simbolima za prihvat beskontaktnog plaćanja.

 

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here