Početna Moj Zagreb Novosti PBZ-ova donacija KB-u Dubrava

PBZ-ova donacija KB-u Dubrava [Video]

Privredna banka Zagreb svečano je uručila Kliničkoj bolnici Dubrava novi CT uređaj vrijedan 2,5 milijuna kuna.

Sva potrebna sredstva za kupnju novog 16-slojnog CT uređaja donirala je Privredna banka Zagreb.

”Ovom donacijom PBZ-a značajno će se doprinijeti kvaliteti rada i unaprijediti skrb za teške bolesnike za koje je nužan ovaj uređaj” istaknuo je ravnatelj Kliničke bolnice Dubrava dr. med. Dragan Korolija-Marinić.

”Ovaj aparat će izuzetno doprinjeti razvoju bolnice, našim pacijentima te dostupnosti zdravstvene zaštite” rekao je Karolija-Marinić, ističući kako će sada zdravstvena zaštita u KB Dubrava biti kvalitetnija i dostupnija.

Obasnio je kako CT aparat predstavlja naprednu medicinsku opremu koja daje nalaze ljudskog tijela u dvije ili tri dimenzije, a riječ je o složenoj, i danas, često upotrebljavanoj osnovnoj dijagnostičkoj metodi bez koje je danas nezamisliva moderna medicina. ”Sa 15.000 CT pregleda koje napravimo godišnje, u samom smo vrhu na razini Republike Hrvatske”, naglasio je Karolija-Marinić.


Svečanom uručenju prisustvovali su i pomoćnik ministra zdravlja dr. med. Luka Vončina, te prof. dr. Boris Brkljačić, predstojnik Zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju u KB Dubrava.

”Privredna banka Zagreb ove je godine pokušala koncentrirati svoje korporacijsko djelovanje u donacijama na zdravstvo i projekte koji su preventivni u smislu poticanja i unapređenja okoline i zdravlja”, izjavio je ovom prilikom predsjednik Uprave PBZ-a Božo Prka. Naglasio je kako je Banka osim ove, nedavnom donacijom  od 2,5 milijuna kuna kompletno opremila novi Odjel za klinička ispitivanja u Dječjoj bolnici Srebrnjak.

Prka je istaknuo važnost korporativne solidarnosti u vremenima krize te je izjavio: ”Smatram da je vrijeme krize vrijeme poticaja na solidarnost kao što je važno pokazati da je zajednička skrb oko građana Hrvatske najbitnija stvar koju treba razvijati”.


www.infopunkt.tv

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here