Početna Vijesti Business PBZ je Klinici za psihijatriju Vrapče donirao novi EP/EMG uređaj

PBZ je Klinici za psihijatriju Vrapče donirao novi EP/EMG uređaj

Foto: PRESSU Klinici za psihijatriju Vrapče održano je svečano uručenje donacije Privredne banke Zagreb (PBZ)  koja je donirala sva potrebna sredstva za kupnju novog digitalnog uređaja za evocirane potencijale i elektromineurografiju (EP/EMG uređaj).

Donirani je uređaj opremljen najsofisticiranijom tehničkom opremom, u potpunosti kompjutoriziran te omogućava snimanje praktično svih evociranih potencijala kao što su: vidni evocirani potencijali, slušni evocirani potencijali moždanog debla, somatosenzorni evocirani potencijali i kognitivni evocirani potencijali. Osim toga na ovom se uređaju može vrlo kvalitetno raditi i registracija elektromiografija, motorne i senzorne brzine provodljivosti živaca te refleksološke analize.

Foto: PRESS

Vrijednost doniranog uređaja za evocirane potencijale i pripadajućeg automatskog sterilizatora je preko 240.000 kuna.

O važnosti ove donacije govori i činjenica da je postojeći uređaj za evocirane potencijale kojim se je do sada koristila Klinika za psihijatriju Vrapče u potpunosti dotrajao i radile su samo dvije od njegove četiri funkcije očitavanja. Stoga će ova donacija PBZ-a značajno doprinijeti kvaliteti rada i unaprjeđenju skrbi za bolesnike za koje je u dijagnostici nužan ovaj uređaj.

Foto: PRESS

Klinika za psihijatriju Vrapče je najveća i najznačajnija psihijatrijska ustanova u Hrvatskoj u kojoj je zaposleno oko 750 zaposlenika. Klinika danas raspolaže s preko 800 kreveta koji su raspoređeni u 11 bolničkih odjela, odnosno kliničkih odjela i zavoda. Uz njih su i dvije dnevne bolnice te ambulantna (poliklinička) služba. Ovo je ujedno i naša najstarija klinika za psihijatriju sa 130 godišnjom povijesti i tradicijom te je u njoj do sada liječeno više od 150.000 bolesnika. U Klinici su se liječili, a i danas se liječe, najteži i najkompliciraniji psihijatrijski slučajevi iz svih dijelova Hrvatske čije je liječenje oduvijek bilo u skladu s trenutnim razvojem psihijatrijske struke.

„Biti društveno odgovoran temeljno je načelo poslovanja cijele PBZ Grupe i uvijek se odazivamo kada je riječ o pomoći onima kojima je to najpotrebnije. Prepoznali smo potrebu Klinike za psihijatriju Vrapče za novim uređajem za evocirane potencijle i zadovoljstvo nam je što možemo pomoći i tako dopriniijeti unaprjeđenju razine zdravstvene skrbi naših sugrađana  i općenito poboljšanju kvalitete života lokalne zajednice. Posebno smo proteklih godina bili usmjereni na područje zdravlja i socijalne skrbi donirajući različitim ustanovama i bolnicama u Hrvatskoj neophodnu opremu i uređaje za rad. U zadnje dvije godine PBZ je donirao  sredstva u iznosu preko 30 milijuna kuna kojima su podržani brojni humanitarni projekti, udruge, ustanove i pojedinci“.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here