Početna Moj Zagreb Novosti PBZ donirao Društvu distrofičara prilagođeno vozilo

PBZ donirao Društvu distrofičara prilagođeno vozilo [Video]

Društvu distrofičara u Zagrebu svečano je danas uručen novi Ford Transit, posebno prilagođen za prijevoz osoba s invaliditetom, vrijedan oko 314 tisuća kuna, dar Privredne banke Zagreb.

Vozilo je opremljeno posebnim rampama koje omogućuju ulazak osobama u kolicima te rotirajućim sjedalima za asistente.

“Riječ je o vozilu koje nam doslovce život znači”, rekla je predsjednica tog društva Marica Mirić i dodala da će ono poboljšati kvalitetu života distrofičara koji se od svojeg doma do društva, na terapije ili drugdje mogu prevoziti samo u prilagođenim vozilima. Istaknula je da će se tim automobilom članovi tog društva moći voziti i na rehabilitaciju izvan Zagreba, primjerice u Selce.


Predstavljajući društvo, rekla je da je ono proslavilo 35. obljetnicu te je istaknula da radi na izjednačavanju mogućnosti i stvaranju uvjeta za život njegovih članova u zajednici i poboljšanju kvalitete njihova rada.

”Posebna zahvalnost gospodinu Boži Prki i cijelom njegovom timu, koji su donirali za svaki element ovoga vozila”, naglasila je Mirić.


Svečanosti uručenja donacije PBZ-a nazočila je i zamjenica zagrebačkoga gradonačelnika Jelena Pavičić Vukićević, koja je pozvala je i druge tvrtke da se ugledaju na tu donaciju.

www.infopunkt.tv

 

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here