Foto: PRESSNakon skoro 40 godina karijere teško je pomisliti da Parni Valjak nešto čini po prvi puta. No uspjeli su i to u velikom stilu!

Središte Zagreba danasje doživjelo jedan uistinu poseban ‘performans’. Bend koji je udario temelje domaćeg rocka i nakon skoro četiri desetljeća oduševljava svježinom i energijom. Zagrepčane su danas oduševili neobičnim koncertom u središtu grada. Na oduševljenje slučajnih prolaznika Parni valjak je održao koncert koji je do samog početka bio strogo čuvana tajna.

Foto: PRESSOduševljeni zvucima dobro poznatih pjesama koje su obilježile čitavu jednu generaciju Zagrepčani su Valjak nagradili najljepšim poklonom – život na Trgu bana J. Jelačića za vrijeme koncerta naime, doslovno je stao. Ni dosadna kiša nije spriječila legendarni Valjak da ovim glazbenim iznenađenjem uljepša dan stotinama Zagrepčana koji nisu mogli vjerovati da prisustvuju koncertu omiljenog benda.

Naoružani ne samo smiješkom nego i ogromnom energijom Aki, Hus i društvo započeli su koncert antologijskom ‘Ljubavnom’. Atmosfera je već tada dosegla vrhunac. Uslijedile su ‘Zastave’ pa sentiš bez konkurencije ‘Pustinek traje’. Na oduševljenje mlađih fanova Parni valjak je odsvirao i ‘Samo da znaš’, hit singl koji još uvijek suvereno vlada top ljestvicama radijskim eterom. Vrhunac i potpuni delirij uslijedio je već s prvim taktova mega hita ‘Ugasi me’. To je bila i posljednja pjesma vjerojatno najkraćeg i po mnogočemu najneobičnijeg koncerta legendarnog benda.

Parni Valjak je po tko zna koji put dokazao da svira kako njihova publika diše, a veliki koncert za sve svoje fanove će održati 29. svibnja u zagrebačkom Domu sportova.
Koncert na Trgu bana J. Jelačića održan je u sklopu proslave šestog rođendana radija Antena Zagreb koji su ovim putem svojim slušateljima servirali glazbenu poslasticu za pamćenje.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here