golf igralište_VMinistar je prisustvovao konferenciji za medije povodom otvorenja Golf & Country Cluba Zagreb 1995 koje se prostire na oko 100 hektara uz savski nasip, gdje je govorio i o rezultatima sezone.

Na usporavanje pada BDP-a utjecao je vjerojatno i turizam, ocijenio je ministar turizma Darko Loncerin, prilikom obilježavanja završetka investicije Golf & Country Club Zagreb.

„Činjenica je da su financijski pokazatelji za prvih sedam mjeseci ove godine 6,6 posto bolji nego lani“, kazao je Lorencin, ocjenivši ovogodišnju turističku sezonu uspješnom.

„Podaci za osmi mjesec bi trebali pokazati dobre turističke brojke, na razini prošle godine, a dobre su najave i za posezonu“, rekao je Lorencin, istaknuvši da bi mogli premašiti prošlogodišnji rezultat ako osmi i deveti mjesec ostanu na razini prošle godine.

Dodao je da je turizam horizontalni sektor koji na sebe nadovezuje i prehranu i kreativnu industriju i građevinarstvo, te najavio do kraja listopada izradu prvih kontura potrošnje u turizmu, a do siječnja iduće godine izradu kompletnog prikaza utjecaja turizma, odnosno turističke potrošnje po pojedinim segmentima na BDP.

[infopunkt 7101 7]

Eurozona pokazuje znakove izlaska iz recesije, a naše gospodarstvo je dosta ovisno o tom tržištu, kaže Lorencin, koji vjeruje da će se s izlaskom eurozone iz recesije i naše gospodarstvo povesti za tim pokazateljima.

[infopunkt 7101 6]

Ministar je prisustvovao konferenciji za medije povodom otvorenja Golf & Country Cluba Zagreb 1995 koje se prostire na oko 100 hektara uz savski nasip.

[infopunkt 7101 2]

O benefitima projekta govorio je  Mario Stepinac, direktor u GCC Zagreb.

Ministar je izrazio zadovoljstvo turističkom sezonom, ali je također istaknuo kako će svaka nadolazeća biti još izazovnija.

“Cilj nam je da se i privatni sektor bolje organizira i postavi za novu sezonu”, rekao je.

Za osmi mjesec – ministar kaže, da će biti kao i onaj prošle godine.

“Imamo informacija da deveti mjesec nosi dobre brojke. Ako osmi i deveti ostanu isti po brojkama, premašit ćemo prošlu sezonu jer imamo zalihu od 3%”, rekao je ministar Lorencin.

[infopunkt 7101 5]

Infopunkt.tv

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here