Početna Vijesti Politika Otvorena nova ispostava HZZ-a

Otvorena nova ispostava HZZ-a [VIDEO]

Foto: MMrezaMinistar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić kaže kako je brojka nezaposlenih pokazatelj naše ekonomije.

Otvorena je nova ispostava Zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Zagreb. Nalazi se u Novom Zagrebu, a otvorena je radi rasterećenja središnjega gradskog ureda u Zvonimirovoj ulici.

U glavnome gradu, gdje je na Zavod prijavljeno gotovo 64 tisuće nezaposlenih, u planu je otvaranje još najmanje dviju ispostava.

„Da jednostavno omogućimo svima koji trebaju usluge Zavoda za zapošljavanje da to bude tamo gdje oni stanuju, dakle, da im minimiziramo i troškove putovanja, a s druge strane da im omogućimo da što lakše i što jednostavnije koriste usluge samog Zavoda“, rekao je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić na svečanom otvorenju.

[infopunkt 7297 2]

Ministar je pritom rekao kako će se otvarati još ispostava, te je sve što se radi put ka restrukturiranju Zavoda.

„Zavod pomalo kreće prema mjestu kojem smo mu namijenili – da postane mjesto gdje se sastaju oni koji traže posao i oni koji ga nude“, rekao je Mrsić.

[infopunkt 7297 3]

Dodao je i to kako se nada da će rečenica „Koga je Zavod ikada zaposlio biti prošlost, a da će budućnost biti da je što manje ljudi na Zavodu“, rekao je.

[infopunkt 7297 4]

Ravnateljica Zavoda za zapošljavanje Ankica Paun Jarallah je pak pri otvorenju rekla da je ovo najljepša ispostava u Zagrebu.

Nakon samog otvorenja ministar Mrsić je na upit novinara o povećanju broja nezaposlenih rekao – kako je brojka slika naše ekonomije, te da će se taj broj povećavati.

„Još uvijek više gubimo radnih mjesta nego ih otvaramo“, rekao je ministar.

[infopunkt 7297 7]

[infopunkt 7297 8]

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here