Sveučilište u Zagrebu i Delegacija Europske unije u Republici Hrvatskoj organizirali su javnu tribinu o hrvatskom istraživačkom i visokoobrazovnom sustavu u kontekstu procesa integracije u Europsku uniju.
[infopunkt 3870&video=03 nolink]
Javna tribina organizirana je u sklopu ciklusa predavanja ‘Hrvatska na pragu pristupanja Europskoj uniji’. Uvodne govore održali su rektor Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Aleksa Bjeliš, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, i šef Delegacije EU u RH Paul Vandoreen.
[infopunkt 3870&video=06 nolink]
U sklopu javne tribine održava se nekoliko izlaganja: ,Hrvatska znanost, obrazovanje i tehnologija na prekretnici – Kako promovirati Hrvatsku kao malu zemlju’ pomoćnika  ministra znanosti, obrazovanja i sporta za znanost i tehnologiju Saše Zelenika, i ,Prijenos inovacija u gospodarstvo – primjer Ericsson Nikole Tesle’ Gordane Kovačević, predsjednice tvrtke Ericsson Nikola Tesla d.d..Na tribini sudjeluju predstavnici istraživačkih i visokoobrazovnih institucija, ministarstava, agencija i gospodarstva iz Republike Hrvatske. (www.infopunkt.tv)

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here