Foto: zagreb.hrDanas počeli pripremni radovi za rekonstrukciju uspinjače – poveznice između Zvijezde i Cmroka, sanaciju stepenica i uređenje okoliša.

”Na zahtjev stanovnika Ksavera, predvođenih prof.dr. Jelenom Aurer, danas započinju pripremni radovi za rekonstrukciju uspinjače – poveznice između Zvijezde i Cmroka, koja nije u funkciji već 33 godine”, rekao je gradonačelnik Bandić u Ksaverskoj 16, na gornjoj stanici uspinjače, kod izlaza na Jurjevsku ulicu.

”Žitelji Ksavera s problemom pristupa vozila javnih službi, pogotovo kola Hitne pomoći, žive već tridesetak godina, pogotovo je teško starijim i bolesnim osobama osuđenim samo na stepenice, a svima je teško u zimsko doba kad padne snijeg”, naglasila je Aurer.

Uz zahvalu gradonačelniku, Aurer je dodala: ”Svih ovih godina nitko osim gradonačelnika Bandića nije imao sluha za naše probleme, koji će sada biti riješeni”.

Gradonačelnik je istaknuo: ”Danas započinjemo s pripremnim radovima koji će obuhvatiti sanaciju stepenica i uređenje okoliša, nakon čega slijedi sanacija uspinjače”, istaknuo je gradonačelnik Bandić, s molbom građanima da imaju razumijevanja i strpljenja tijekom radova. Predviđeni rok za dovršenje radova je 90 dana.

Za sanaciju stepenica, uspinjače i uređenje okoliša Grad je osigurao 2.769.900,00 kuna, a radove će izvoditi tvrtke Energomont iz Karlovca i Tehnoekspert iz Zagreba.

www.zagreb.hr

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here