Početna ZG vodič Veselice Nikad više ružni na fotografiji!

Nikad više ružni na fotografiji!

Foto: she.hrIako smo uvjereni da Vi na svim slikama ispadate baš krasno, ima i onih koji nisu zadovoljni svojim izgledom iza objektiva. Kako s ljetovanja ne bi došli samo s dvije fotografije, jer sve ostale nisu bile dovoljno dobre da ih zadržite, otkrivamo vam nekoliko trikova kako da se predstavite prijateljima u najboljem svjetlu.

 

1. Razmišljajte o sretnim trenucima

Ovo će vam se možda činiti dosta banalno, no ponekad je za dobar izraz lica najbolje jednostavno razmišljati o nečemu ugodnome. Prisjetite se drage osobe ili nekog događaja koji vas je razveselio.Fotografkinja i stilistica Anna Naphtali smatra kako stvarna sretna sjećanja pomažu izmamiti onaj iskren osmijeh ili pogled koji je neusporediv s onim namještenim odnosno isforsiranim.

2. Poradite na vašim facijalnim ekspresijama i poziranju

Internacionalni model Sarah Ingle savjetuje one s tankim usnama da ih malo odvoje i lagano ispuhuju zrak kako bi na fotografiji stvorili iluziju većih usana. Oni s okruglim licem trebali bi izbjegavati gledati ravno u kameru već samo malo okrenuti lice u jednu stranu. Ako pak imate izraženiji nos ili nemate istaknutu bradu, Sarah predlaže da, prilikom fotografiranja sa strane, malo podignute i ispružite vilicu prema naprijed.

3. Pronađite svoj prepoznatljivi osmijeh

Jeste li ikada primijetili kako većina poznatih na raznim crvenim tepisima uvijek pozira i osmjehuje se na isti ili sličan način, i to godinama? Stručnjakinja za ljepotu i stil, bivši model Tiffany Hendra tvrdi da je tomu tako jer su prepoznali što im odgovara i kako najbolje ispadaju na fotografijama. Zato vam ne preostaje ništa drugo nego da uzmete svoj pametni telefon u ruke i ‘bacite’ se na slikanje dok ne otkrite svoj prepoznatljivi osmijeh s kojim ćete biti u potpunosti zadovoljni.

4. Držite se jednostavnosti

Fotograf jedne od najpoznatijih foto agencija na svijetu Getty Images Jamie McCarthy smatra kako je najbolji savjet koji možete dati nekom prilikom slikanja držati se jednostavnosti. Ne forsirajte pozu, budite opušteni i pazite neka vam bude udobno gdje god se fotografirali. Pripazite samo da ne izgledate isprepadano, uspravite se i malo savijte leđa prema nazad.

famili

 

5. Ključna je odgovarajuća rasvjeta

Fotografi najbolje znaju kakva se sve čuda mogu dobiti s rasvjetom, pa tako fotograf portreta Aaron Gil savjetuje da ako želite zaista dobro izgledati na fotografijama, prvo podesite rasvjetu koja će komplementirati vašem licu. Izbjegavajte oštre sjene koje naglašuju crvenilo lica te stvaraju tamne sjene oko vaših očiju i ispod nosa. Rasvjeta koja će goditi vašem licu ravnomjerno je raspoređena od vrha čela do dna brade, kao i od obraza do obraza.

6. Ne postoji dobra ili loša strana lica

Suprotno uvriježenom mišljenju, loša strana lica zapravo ne postoji! Barem tako tvrdi modni fotograf slavnih i bivši model Nigel Barker. Svu tu energiju koju ste prije koristili razmišljajući o ljepšoj strani vašeg lica, usmjerite u samouvjereni pogled u kameru te se lagano okrenite tijelo u bilo koju stranu. To će učiniti vašu figuru besprijekornom.

7. Oblikujte figuru

Vaša figura često se može izgubiti u pozadini ili izobličiti ako se dobro ne namjestite kada stojite ili sjedite. Kada sjedite pokušajte se izravnati i sjesti na rub stolice kako bi izdužili torzo. Tako će fotoaparat zabilježiti vašu najbolju siluetu, tvrdi modni fotograf Nigel Barker. U stajaćim pozama stavite ruke na bokove, preporučuje Jamie McCarthy. Tako ćete istaknuti vaš struk, izgledat ćete mršavije te veselije i prirodnije umjesto da vam ruke beživotno vise pored tijela. Kada ovako pozirate McCarthy savjetuje da ruke stavite na bokove s prstima prema van i palcima iza. Tako možete pokazati eventualni nakit koji imate na prstima ili oko ruke te tako izgledate opuštenije.

8. Odjeća čini čuda

Već nam je poznato da odjeća čini čuda kad govorimo o optičkim varkama. Odjeća određene boje može vas učiniti 2 do 4 kile mršavijima, podsjeća Gil. Odjeća u tamnijim bojama suzit će vaš trup, bedra i ruke. Izbjegavajte ‘pufaste’ rukave koji dodatno naglašuju najdeblji dio ruku. Horizontalne pruge su također ‘zabranjene’ jer vas čine širima nego što jeste.

9. Podignite fotoaparat

Zbog ovog zlatnog pravila više nikada nećete izgledati debelo ili izobličeno na fotografijama. Prilikom slikanja fotoaparat uvijek imajte u razini očiju osobe koju fotografirate ili mrvicu iznad. Tako ćete dobiti definiranu čeljusnu liniju i izbjeći mogući podbradak.

10. Bitno je kakvu šminku nanosite

Profesionalni fotografi poput Amande Belluco preporučuju vam da izbjegavate podloge sa SPF koje reflektiraju svjetlost. Podloga kombinirana s korektorom također nije zahvalna kombinacija jer ćete tako na fotografijama izgledati blijedi i sjajni.
Za fotografiranje obavezno na kraju nanesite matirajući puder. Zapamtite, na fotografijama se može činiti kao da niste uopće našminkani kada imate malo šminke stoga slobodno pojačajte make up; ruž, rumenilo, a posebice sjenilo i maskaru.

Maja Nikolorić/ www.she.hr

 

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here