Početna Vijesti Zanimljivosti Najveći regionalni sajam mode u centru Zagreba

Najveći regionalni sajam mode u centru Zagreba

Foto: she.hrDanas počinje 4. regionalni sajam mode Perwoll ZONA 45

Sredina svibnja i ove je godine rezervirana za najveći regionalni sajam mode koji će se od 16. do 19. svibnja održati u samom centru Zagreba, i to na dvije lokacije – na Trgu kralja Tomislava te na popularnom Cvjetnom trgu.

Perwoll Zona 45 novi je naziv sajma mode javnosti poznatog pod imenom Fashion.hr Industrija, a novo ime simbolizira regionalni karakter sajma i modnu scenu koju obilježava 45. geografska paralela koja prolazi kroz Hrvatsku, Sloveniju i Srbiju, zemlje koje su i inicijatori projekta.

Foto: she.hrHaljina Barbare Bursać

Osim bogate modne ponude više od 150 izlagača iz cijele regije, posjetitelje ovogodišnjeg regionalnog sajma mode Perwoll ZONA 45 očekuje i nekoliko lijepih priča.

U subotu, 18. svibnja, nakon revije finalista natječaja LIFT by Perwoll koja će se održati u 12 sati na Cvjetnom trgu, svi prisutni imat će priliku upoznati ovogodišnju Miss Hrvatske gluhih, Mateu Matić koja će tom prigodom predstaviti i dizajnersku haljinu s kojom će se u srpnju ove godine u Pragu boriti za titulu Miss svijeta gluhih. Haljinu je dizajnirala mlada talentirana studentica Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu, Barbara Bursać, također članica Saveza gluhih i nagluhih Grada Zagreba. Haljina je nastala pod mentorstvom etablirane domaće modne dizajnerice, Martine Felje i ne sumnjamo da će u subotu oduševiti sve modne zaljubljenike.

Foto: she.hrDizajnerica Martina Felja

Prošlogodišnja uspješna akcija ‘Udomljavanje je IN’ rađena sa skloništem za nezbrinute životinje Dumovec nastavlja se i ove godine. Posjetitelji sajma imat će priliku, po prigodnim cijenama, kupiti dizajnerske majice, torbe, marame, ogrlice i prstenje osmišljene od strane poznatih domaćih dizajnera – Zorana Mrvoša, Luke Grubišića, Juraja Zigmana i dizajnerskog dvojca ELFS. Kupnjom ovih proizvoda direktno se pomaže rad azila Dumovec i promovira poruka udomljavanja napuštenih kućnih ljubimaca.

Foto: she.hrDizajnerski dvojac ELFS

U sklopu sajma nastavit će se i humanitarni projekt ‘Darujmo ružičasti život’ organizacije Europa Donna započet početkom godine čiji je cilj kupnja linearnog akceleratora za intraoperativnu radioterapiju, aparata uz pomoću kojeg se smanjuje intenzitet zračenja kod liječenje raka dojke. U projekt se uključila i naša poznata modna dizajnerica i akademska kiparica Ivana Popović koja je i sama hrabro pobijedila rak dojke. Ivana je dizajnirala majice koje će se po cijeni od samo 50kn prodavati u sklopu sajma mode, a sav prihod namijenjen je za kupnju prijeko potrebnog aparata.

she.hr

 

 

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here