Početna Moj Zagreb Novosti Međunarodna noć šišmiša u ZOO-u!

Međunarodna noć šišmiša u ZOO-u!

Foto: PRESSU subotu, 31. kolovoza, u Zoološkom će se vrtu grada Zagreba obilježiti Međunarodna noć šišmiša. Od 18 do 22 sata posjetitelji će se moći upoznati s važnošću zaštite šišmiša i bogatom populacijom tih životinja u Hrvatskoj. Vrhunac zabavnog dijela večeri bit će koncert Bojana Jambrošića.

Noć šišmiša u Zoološkom se vrtu grada Zagreba obilježava već devet godina.

Prigodni se programi organiziraju u više od 30 zemlja. Riječ je o zemljama koje su potpisale Sporazum o zaštiti populacija šišmiša (UNEP/EUROBATS).

Na svijetu živi čak 1150 vrsta šišmiša, a trenutačno ih je zbog uništavanja njihovih staništa ugroženo gotovo 180. U Hrvatskoj živi 35 vrsta i sve su zakonom zaštićene.

S tom bogatom populacijom šišmiša u našoj zemlji i njihovom važnošću za ekološki sustav posjetitelje će upoznavati stručnjaci iz institucija i udruga koje se bave zaštitom šišmiša.

I edukatori Vrta pripremili su zanimljive radionice i igraonice. Svima koji se zaljube u netopire, omogućeno je njihovo posvajanje.

Budući da te čudnovate životinje ljudski rod fasciniraju od pamtivijeka, pa su uz njih vezane mnoge neobične priče i legende, mališani i njihovi roditelji pozvani su da u subotu navečer u Zoološki vrt dođu maskirani i sudjeluju u izboru najoriginalnijeg kostima.

Uz kostimirane vještice, vampire i druga neobična stvorenja djeća će moći uživati i u nastupu mađioničara Vladimira Štimca te akrobacijama žonglera vatrom. U 21 sat počinje koncert Bojana Jambrošića.

Za djecu do 7 godina ulaz na Noć šišmiša u Zoološkom je vrtu grada Zagreba slobodan.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here