Početna Nagrade Mayalesi sviraju za vas…

Mayalesi sviraju za vas…

Foto :PRESSMayalesova nova avantura, kodnog imena Prvi dan proljeća u Tvornici, doista je upuštanje u izazovnu, ali logičnu pustolovinu s nekoliko razumljivih ambicija. Prije svega dostojanstveno zatvoriti jedan iznimno uspješan ciklus grupe te najaviti početak novog, odnosno staviti kvačicu pored imena Veliki pogon Tvornice – maltene statusnog simbola u karijeri svakog benda s ozbiljnim ambicijama.

Zagreb Online vam poklanja ulaznice za koncert koji će se održati u petak 21. ožujka 2014. Želite nagradu? Igrajte se s nama! Sretni dobitnici su Goran Zrnčić i Anđela Vrbica.

Uzmemo li u obzir više od godinu dana kako je izašao toliko hvaljeni povratnički album ‘2’ (Porin za Album godine, najbolji Alternativni album te Produkciju), a koji se kuhao 13 dugih godina, razumljiva je procjena kako je sazreo trenutak da se ova bajka adekvatno predstavi u rodnom gradu benda, da se zahvali vojsci suradnika – te ‘pusti zrak’ novim pjesmama koje očigledno pršte iz kreativnog dvojca, mame i tate Mayalesa, Petra Beluhana i Vlade Mirčete.

Okuraženi unisonim hvalospjevima struke i kritike te fantastičnim bendom, dokazanim glazbenicima koji su posljednjih godinu dana maestralno presviravali Dvojku (vrhunac nastup na Terraneu), Petar i Vlado zasigurno su osjetili ugodan vjetar u leđa svim svojim pop rock fantazijama, svojoj artističkoj predanosti koja zove istinsku pažnju – i kvalitetan koncertni prostor – no prije svega nedvosmisleni signal opravdanosti njihovog ostanka na sceni nasuprot prepuštanju svojim demonima i dugom traženju smisla.

Sudeći po najavama, Mayales se doista sprema duboko zaviriti u svoju kajdanku objavljenih i ne objavljenih pjesama, uključujući i radove s podjednako hvaljenog prvijenca Svima želim Raj za sve (1999.), koji su posljednjih godinu dana povratka na scenu zaobilazili u velikom luku, kako medijski tako i koncertno. Dakako, uz Mayalese uvijek je za očekivati interesantne goste, nove aranžmane te izvođačku napetost – osobito otkako se Petar neočekivano prihvatio frontmenstva i mikrofona. Njegova neobično iskrena interpretacija u stanju je pjevačko neiskustvo pretvoriti u jedinstvenu prednost.

Emitirajući novi videospot “Još te uvijek mogu”  Mayalesi su pokazali kako lijepe stvari mogu biti tako “prokleto” jednostavne. Pozivajući svoje prijatelje, i poklonike grupe, da im se pridruže u videospotu napravili su svojevrsni homage kulturi općenito. Okupili su zavidan broj kulturnjaka koji im je svojom potporom dao dodatni vjetar u leđa. Podržali su ih tako TV voditelj Aleksandar Stanković, pjevač Massimo Savić i kćer  mu Mirna, glumac Livio Badurina i mnogi drugi. Za režiju videospota su zaslužni Andrej Korovljev i Petar Beluhan.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 60 kn potražite i u Tvornici kulture (Šubićeva 2/Ljudevita Posavskog 1) te u sustavima www.ulaznice.hr  i www.entrio.hr.

OSVOJITE NAGRADU

Poklanjamo vam 2×2 ulaznice za koncert grupe Mayales.

Ukoliko želite osvojiti nagradu, igrajte se s nama. Pošaljite nam odgovor na nagradno pitanje na mail adresu: [email protected] s naslovom TVORNICA te navedite sljedeće podatke: ime i prezime, svoju punu adresu i broj telefona.

Nagradno pitanje: Napišite u jednoj rečenici – Zašto baš vi trebate osvojiti ulaznice za koncert grupe Mayales?

Vaše prijave primamo do nedjelje, 09. ožujka, nakon čega ćemo objaviti imena dobitnika.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here