U ovom užurbanom, poslovno nastrojenom životu, “nešto za dušu” i nešto za sebe rijetko radimo. Zanimljivo je da o tome stalno pričamo, govorimo kako od sutra moramo sve drugačije, kako ćemo si barem jednom mjesečno priuštiti ovo ili ono, no realizacija redovito zakazuje.

Pa ipak, dogodi vam se s vremena na vrijeme da u ruke dobijete poklon koji vam opet iznova da vjetar u leđa i promijeni percepciju svijeta. Svijeta koji ne bi trebao biti samo poslovno nastrojen, već u kojem ste ipak važni vi i ljudi s kojima dijelite svoj život.

Select Box – nova definicija poklona

Carstvo doživljaja, u obliku elegantnog i pomno osmišljenog poklon paketa Select Boxa, došlo mi je tako nedavno u ruke. Na poklon sam dobila tri sata uživancije (tako mi je obećano) u wellness centru Bazena Kantrida u Rijeci. Rijeku volim, dan prekrasno sunčan, a “break” prijeko potreban. Sat i pol korištenja spa centra, a nakon toga nešto što još nisam imala prilike isprobati – piling tijela i masaža čokoladom. Udvoje. Pa zašto ne, uvijek sam voljela isprobavati nove stvari.

Dočekuje nas ljubazna djevojka i upućuje u spa zonu. Simpatična, omanja prostorija s jacuzzijem, saunom, tuševima i grijanim ležaljkama. I imamo cijeli spa za sebe sljedećih sat i pol. Ok, sat vremena jer smo naravno kasnili, ali tu su nam izašli u susret i bili voljni produžiti boravak da nadoknadimo vrijeme. Moram priznati da sam se najviše veselila sauni. Stavi me u klaustrofobičnu, vrelu prostoriju da se znojim i zamišljam kako svo zlo ovog života izlazi iz mene – i ja sretna. Nakon sat vremena opuštanja, ja imam “crve u guzici”. Zanemari onih pola sata i daj mi masažu.

Preuzimaju nas dvije djevojke, kažu da legnemo i samo se opustimo. Piling tijela i službeno mi je najdraži tretman dosad. Izveden u formi jednostavnije masaže, a opet dovoljno grub da te malo trgne. Koža poslije toga mekana i spremna za dalje. Slijedi masaža čokoladom. Iako je moj skeptični mozak mislio da se to samo tako zove i da će biti riječi o masaži uljem s mirisom čokolade, uskoro saznajem da sam se prevarila. Topla, gusta smjesa mirisa čokolade prekriva moje tijelo i počinje masaža u trajanju od sat vremena. Nestaju sve misli vezane uz egzistenciju, napuknute odnose, nove zbunjujuće odnose i planove tipa “gdje se vidiš za 5 godina”. Nisam uspjela zaspati za vrijeme masaže, jer moj mozak ipak takvo što ne dopušta, ali zato moje društvo je. Kasnije nam jedna od djevojaka govori da je to cilj masaže. Toliko se opustiti da zaspete na stolu, a to se, prema njenim riječima, s klijentima događa jednom do dvaput godišnje.

masaža čokoladom

Zašto čokolada?

Čokolada, osim što prekrasno miriše, sadrži B i E vitamine idealne za kožu, tako da je tretman čokoladom u kombinaciji s uljem, recept za meku, glatku i mirisnu kožu. Cure nas ostavljaju na stolu 10 minuta da se svi nutritivni sastojci upiju u kožu. Iako po navici počinjemo razgovarati, prekidaju nas onim poznatim “ššššššš” zvukom i kažu da se opustimo i ne razgovaramo. Iako na prvu grub prekid, zahvalna sam na tome. Zaista trebate sklopiti oči i zaboraviti na sve.

Nakon tri sata čiste uživancije izlazimo na svjetlo dana, bacamo pogled na more ispred nas i osjećamo savršen zen.

Novi životni moto – barem jednom mjesečno priuštiti si spa i masažu, a piling i čokoladu barem nekoliko puta godišnje. Cijena nije ništa veća od jednog dobrog izlaska mjesečno, a ako izračunate koliko u toku mjeseca potrošimo na kave, pekare ili pušači recimo na cigarete, složit ćete se da se puno više isplati dati novce za dostizanje zena. Svakako idealan poklon za svoju bolju polovicu, nečiju svadbu, diplomu ili jednostavno onako… iz srca.

Tekst izvorno objavljen na portalu She.hr

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here