Foto: PRESSU Zoološkom vrtu grada Zagreba cvate ljubav. Vole se simpatične kapibare, morski lavovi i labudovi, ali i risovi te gabonske ljutice. Svi parovi koji na Valentinovo žele posjetiti Vrt, platit će samo jednu ulaznicu.

Maksimirska šuma jedno je od najromantičnijih mjesta u Zagrebu. Potvrđuju to i stanovnici Zoološkog vrta o čijim se ljubavima već zna diljem Europe.

Među njima su crni labudovi – mužjak Darwin koji je u Zagrebu već 15 godina, i ženka Alice koja mu se pridružila 2007. i odmah mu zarobila srce. Od prvog ju dana strastveno čuva, a plod njihove ljubavi je nekoliko legla mladunaca.

Foto: PRESS

Prošle su se godine u Vrtu prvi put rodile kapibare. Dva neodoljiva mališana najvećih glodavaca na svijetu rezultat su velike romanse mužjaka Dirka i njegove družice Martine.

Foto: PRESS

Kalifornijski morski lavovi Zagi i Edith vjerni su supružnici na čelu velike obitelji čija su se djeca raselila diljem Europe.

U mirnom skladu žive i euroazijski risovi Brko i Blu. Posjetitelji ih često mogu vidjeti kako se zajedno izležavaju na granama.

Foto: PRESS

Jedna „opasna“ ljubav rasplamsala se prošle godine u nastambi gabonskih ljutica. Riječ je o najtežim otrovnicama na svijetu čiji su zubi dugi do 5 centimetara, a otrov smrtonosan. Mužjak Okano i ženka Malinga prije nekoliko su mjeseci dobili mladunca koji trenutačno nosi nadimak Ljutko.

Parovi koje spaja ljubav prema životinjama, za nadolazeće Valentinovo mogu izabrati jedinstven dar – posvajanje životinja, stanovnika Vrta. Po cijeni jednog, dobivaju dva posvojenja što podrazumijeva dvije plakete i dva poklon-paketa Zoološkog vrta. Pritom za posvojenje mogu izabrati jednu ili dvije životinje.

Posvojenja se mogu dogovoriti u Zagrebačkom životinjskom kutku od ponedjeljka do petka, 10. do 14. veljače, ili u petak na Valentinovo u Tropskoj kući u Zoološkom vrtu grada Zagreba.
Taj će dan svi koji u Vrt dođu u paru (ljubavnom, obiteljskom, prijateljskom i sl.), platiti samo jednu ulaznicu. U slučaju da su posjetitelji različitih dobnih skupina, plaća se samo jedna ulaznica za odrasle osobe. Vrt je na Valentinovo otvoren od 9 do 17, a blagajna se zatvara u 16 sati.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here