Foto: ThinkstockCentar za kreativno pisanje iz Zagreba, Zadarska škola pisanja OtPis i Kuća kreativnog pisanja iz Splita, pozivaju u LJETNU ŠKOLU PISANJA 2014.

Već tri godine, od 2011.  u zadnjem tjednu kolovoza, CeKaPe odlazi u šumu Gorskog kotara i tamo sedam dana s polaznicima piše, čita, hvali, kritizira i stvara uspješne tekstove. Iz naše šume izašli su mnogi, danas uspješni, pisci s vlastitim knjigama ili pričama koje su osvajale nagrade na mnogim najznačajnijim književnim natječajima u cijeloj regiji. A svi koji su imali sreću sudjelovati u Ljetnoj školi svoje stvaralačke dane dijele na prije i poslije šume. Šuma je iskustvo koje mijenja.

Ovogodišnja ljetna škola pisanja održat će se od 24. do 31. kolovoza 2014.  u Petehovcu, na brdu iznad Delnica, u malom idiličnom domu koji će nam pružiti savršenu infrastrukturu za održavanje radionica, večernje književne programe i druženja.

I ovogodišnja ljetna škola pisanja nudi bogat izbor radionica i raznolik književno-zabavni program.

Prvi puta u ljetnoj školi, Renato Baretić vodit će radionicu proznog pisanja, a Nebojša Lujanović radionicu kratke priče. CeKaPe-ovi voditelji uvijek su s nama: Tomislav Kuzmanović na radionici književnog prijevoda, Jagna Pogačnik izabrat će knjige koje ćete morati pročitati ako se prijavite za radionicu Stop šutnji o pročitanim knjigama, sa Sanjom Kovačević pisat ćete scenarij za kratki film, s Andrijom Škarom ući ćete u bit glazbene kritike, a u ponudi su i sve druge radionice iz našeg redovnog programa.

Uz redovne radionica koje se održavaju u prijepodnevnim i poslijepodnevnim satima, u slobodno vrijeme,  nudimo vam da ispunite još jednu želju i snimite svoj prvi kratki film, a u tome će vam, u popratnom programu Gerilska izrada kratkog filma, pomoći Tomislav Gamberožić.

Zabavni program organizirat će Želimir Periš, pa će i ove godine polaznici moći sudjelovati u nizu knjiških igara i izazova, a dovest ćemo i važne goste koji će polaznicima govoriti o vlastitim iskustvima pisanja i umjetničkog stvaranja. Ksenija Kušec, sjajna spisateljica za djecu i odrasle, Zoran Ferić, Miroslav Mićanović, Andrej Blatnik samo su neka od imena koja vam dovodimo u večernjim satima.

Na samom kraju, u subotu navečer, na završnoj produkciji, čitat ćemo  tekstove polaznika i predstaviti prvi broj našeg novog online časopisa za književnost JOUJOU.

I na kraju, sjajni glumci Teatra G svojom će nas predstavom uvesti u veliki tulum kojim ćemo zatvoriti četvrtu ljetnu školu pisanja.

Mi već znamo da nas čeka najbolja Ljetna škola dosad i želimo je podijeliti s vama!

Prijavite se što prije i doživite jedinstvenu književnu avanturu!

Prijave na www.cekape.com, mailom ili telefonom.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here