Ulica Ive Robića nalazila bi se na području Remetinca, između hotela I i benzinske crpke, a izlazila bi na Ulicu Vice Vukova.

Ivo Robić poznat i kao Mister Mogren, bio je popularni hrvatski pjevač zabavnih melodija, pionir zabavne glazbe, i prvi koji je napravio i veliku međunarodnu karijeru, a uskoro bi mogao dobiti i ulicu. Ulica Ive Robića trebala bi se smjestiti u Gradsku četvrt Novi Zagreb – zapad, dok Ulica 99. brigade svoje mjesto pronalazi u četvrti Peščenica – Žitnjak. To su novi prijedlozi koje će Odbor za imenovanje ulica predložiti na Gradskoj skupštini 21. veljače.

– Ulica Ive Robića nalazila bi se na području Remetinca, između hotela I i benzinske crpke, a izlazila bi na Ulicu Vice Vukova, tako bismo dobili cjelinu. Ulica 99. brigade bila bi na uglu Ivanićgradske i Vukovarske ulice, blizu spomenika Palim braniteljima – rekao je Marin Knezović, predsjednik Odbora za imenovanje ulica za Večernji. Dodao je i da je Odbor odbio prijedlog više udruga da se Ilirska ulica na Jarunu preimenuje u Ulicu Ivana Lackovića Croate, no ime tog umjetnika stavljeno je u fond imena za imenovanje ulica i trgova, kamo je ušlo i ime filozofa Milana Kangrge.

 

2 Komentari

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here