26. svibnja, koncertna dvorana Vatroslav Lisinski bit će domaćin nastupa Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO. Koncert počinje u 20 sati.

LADO djeluje od 1949. godine, a usmjerenost na hrvatsku tradiciju i običaje donijela im je brojne nagrade – 18 Porina, među kojima i onaj za životno djelo, Orlando, za izniman umjetnički doseg u glazbenom dijelu programa 54. Dubrovačkih ljetnih igara, Ivan Lukačić za najviši izvođački doseg na 34. Varaždinskim baroknim večerima, a 2002. godine LADO je bio predstavnik Europe na 6. Svjetskom simpoziju zborske glazbe u Minneapolisu.

LADO trenutno čini 37 umjetnika koji istovremeno plešu i pjevaju, te 15 glazbenika koji sviraju pedesetak instrumenata, što LADO čini plesnim ansamblom, ali i vrhunskim folklornim zborom koji s više od 100 koreografija predstavljaju različitost plesova, nošnji i pjesama.

Miješajući mediteranske, alpske, balkanske i panonske utjecaje, LADO je popularizirao folklor i tradicionalne običaje ovih prostora.

Iza LADO ansambla stoji preko pet tisuća nastupa u 48 zemalja svijeta i tridesetak nosača zvuka.

Ovim će nastupom, pjesmom i plesom, LADO publiku odvesti u dolinu rijeke Neretve, bogatu Slavoniju, slikovitu Moslavinu i dubrovačko primorje.

Ulaznice možete kupiti po cijeni od 80/120 kuna.

1 Komentar

  1. može li mi netko reći gdje mogu restauirati više narodnih nošnji bijelih. veženih vunom.veženih svilom. nošnje iz posavine hvala

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here