darinko kosorDarinko Kosor primio je predstavnike sindikata na razgovor o Kolektivnom ugovoru za predškolski odgoj, obrazovanje i kulturu.

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor primio je predstavnike sindikata: Boženu Strugar, predsjednicu Samostalnog sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske; Đurđicu Pugelnik, predsjednicu Nezavisnog sindikata bibliotečnih djelatnika Hrvatske; Žarka Savića, predsjednika Sindikata glumaca Hrvatske; Domagoja Rebića, pravnog savjetnika Nezavisnih hrvatskih sindikata i Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi, te Ljubicu Pilić, glavnu tajnicu Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi.

Tema razgovora bio je Kolektivni ugovor za predškolski odgoj, obrazovanje i kulturu. Naime, predstavnici sindikata su zabrinuti jer je Kolektivni ugovor istekao 30. lipnja 2014. dok pregovori za novi još nisu počeli.

Nakon sastanka dogovoreno je da će Gradska skupština Grada Zagreba na sjednicama svoji nadležnih radnih tijela – Odbora za kulturu i Odbora za obrazovanje i sport , razmotriti pregovore predstavnika Grada Zagreba sa sindikatima.

Posebno će se uzeti u obzir činjenica da su koeficijenti zaposlenih u predškolskom odgoju, obrazovanju i kulturi nešto niži od onih zaposlenih u gradskoj upravi.

Svi sudionici sastanka su se složili da što prije treba sjesti za stol i započeti pregovore o novom Kolektivnom ugovoru.

Potrebno je naglasiti i da je otklonjen nesporazum koji je bio dodatni razlog za zabrinutost predstavnika sindikata, a koji su prenijeli i pojedini mediji.

Naime, Gradska skupština Grada Zagreba nije donijela Odluku o smanjenju primanja zaposlenih u predškolskom odgoju, obrazovanju i kulturi jer to nije u njezinoj nadležnosti, niti je u skladu sa zakonom, već se koeficijenti i odgovarajući osobni dohoci određuju Kolektivnim ugovorom.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here