Početna _playlist Kosor: Nezaposlenost se smanjuje

Kosor: Nezaposlenost se smanjuje

Premijerka Jadranka KosorU travnju ove godine u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje (HZZO) evidentirano je 308.869 nezaposlenih, čemu nije samo uzrok turistička sezona, već i Vladine aktivne mjere zapošljavanja, izjavila je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednica Vlade Jadranka Kosor, na kojoj je govorila o provedbi mjera gospodarskog oporavka.

Premijerka je predstavila najnovije HZZO-ove podatke, koji pokazuju da je krajem travnja bilo 308.869 evidentiranih nezaposlenih osoba, pri čemu je s evidencije Zavoda zaposleno 28.849 osoba. Od toga je na popisivanju stanovništva bilo zaposleno 7.800 osoba s evidencije HZZO-a.

Premijerka je izrazila nadu da će se trend pada nezaposlenosti nastaviti tako da će uskoro broj nezaposlenih pasti ispod 300.000 osoba.

Također je izjavila da Vlada u ovom trenutku ne razmišlja o rebalansu državnog proračuna, a ako do rebalansa i dođe, neće ići na više nego samo na niže.

Osvrnuvši se na kompletan program gospodarskog oporavka, Zakon o fiskalnoj politici premijerka navodi kao najveće postignuće u sklopu programa. Provedbom gospodarskog plana oporavka i pokretanjem investicijskih projekata očekuje se rast BDP-a za 1,5 posto. (Infopunkt.tv)

O nezaposlenosti u travnju ove godine:

[infopunkt 2998&video=02 nolink]

Pokazatelji gospodarskog oporavka…

[infopunkt 2998&video=03 nolink]

Očekuje se rast BDP-a od 1,5 posto…

[infopunkt 2998&video=04 nolink]

“Ne razmišljamo o rebalansu državnog proračuna…
Zakon o fiskalnoj politici najveće je postignuće u sklopu
programa gospodarskog oporavka…”

[infopunkt 2998&video=05 nolink]

“… očekujem da će broj nezaposlenih pasti ispod 300.000…”

[infopunkt 2998&video=06 nolink]

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here