Početna ZG vodič Događaji Kiša metaka & Bore Balboa

Kiša metaka & Bore Balboa

Foto: tvornicakulture.comPet mjeseci nakon prvog osvajanja Tvornice kulture splitski hip hop kvartet Kiša metaka vraća se u klub iz Šubićeve u petak, 25. travnja praćeni MC-em Borom Balboom.

Hip hop sastav iz Splita je na svojoj prvoj turneji, u sklopu svog tek izbačenog foldera, uspio rasprodati dva dana u Rijeci i oboriti sve rekorde posjećenosti u klubu Kocka u rodnom gradu. Ništa manje nije zanemariva niti činjenica da su nakon Brucošijade FER-a svi mediji pisali upravo o njima kao koncertnom iznenađenju godine, pa je red došao i na prvi samostalan koncert u Zagrebu.

Kiša metaka je sastavljena od ekipe prijatelja koji čitavo desetljeće rade zajedno u raznim formacijama, a oni su: Papi Batina, Vojko Vrućina, Kid Rađa, Krešo Benghazi, Oreb i DJ Vrh. Inovatori su to zaslužni za stavljanje gangsta rapa na kartu Hrvatske s trakama poput “Još trčimo ulice” i “Umorim te u baloneru”, ljudi koji su dali “Krek kuću” na debi albumu Dječaka “Drama”, gdje im se pridružio i Saša Antić iz TBF-a, te “Med”, “Cigan”, “ZGB” i ‘Evala’ na bombastično uspješnoj “Istine” gdje se Kiša metaka prvi put spominje kao entitet.

Nastala kao ideja Papi Batine, koji je htio okupiti gangsta rap grupu s Benghazijem i Rađom, tijekom snimanja pridružili su im se Vojko Vrućina i Oreb, te je Kiša metaka izrasla u novi standard hip hopa ovog područja.

Prvi album, naslovljen jednostavno “Kiša metaka”, objavljuju sami kao online izdanje u ožujku 2013, te album preko noći postaje kultni naslov.

Od hladnog “Konana” preko gastarbajterskih “Drei Millionen” i istinitih “Mejaša” do “Pazara”, Kiša metaka je svojim debijem zakucala hit u kojem se prepoznaju generacije.

Live postavu Kiše metaka čine Vojko Vrućina iz skupine Dječaci, Krešo Benghazi, Oreb i DJ Vrh, član Loopjunkies kolektiva, drum n’ bass producent i DJ s nizom stranih izdanja i dugačkim stažom nastupa po Europi. Tri MC-a, jedan DJ, formula za pravi hip hop nastup i kvalitetan koncert nakon koga publika traži bis, i dobije ga.

Bore Balboa, mladi swaglord koji je u kratkom roku je postao bard po nekima posrnule scene nastupit će kao predgrupa Kiši metaka.

Službeni after party planiran je u Klubu gdje će vrtjeti pola Kiše metaka, Dogg Oreb i DJ Vrh.

Ulaznice u pretprodaji iznose 35kn, dok će na dan koncerta iznositi 50kn.

Službena prodajna mjesta:

  • Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
  • Aquarius CD shop, Varšavska 1
  • Dirty Old Shop, Tratinska 18
  • sustav Entrio.hr

Organizator koncerta je Tvornica kulture.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here