Turističko-kulinarska manifestacija “Kaj su jeli naši stari” održat će se od 24. do 26. kolovoza u Vrbovcu.

Posjetiteljima će, osim starinskih, tradicionalnih jela biti ponuđen bogati kulturni i zabavni program, brojni nastupi KUD-ova, etno izložbe, izložbe lutaka, narodnih nošnji Hrvatske te radionice za djecu i odrasle. Svečano otvorenje je u subotu, 25. kolovoza, a sama manifestacija počinje koncertima, večer ranije.

Udruge žena vrbovečkih sela za posjetitelje 32. po redu manifestacije “Kaj su jeli naši stari” pripremit će “starinjska jela” poput štrukli, pile s lipom, cicvaru, fanjke te vrbovečku peru, koja ćete naravno moći kušati i prisjetiti se tih okusa. Sva jela konzumirat će se u posebnim zdjelicama manifestacije, koje će se moći nabaviti na štandovima turističke zajednice. Posjetitelji će moći kušati i mortadelu od 200 kilograma, čija prodaja ima humanitarnu svrhu i sva dobit je namjenjena djeci s posebnim potrebama za rehabilitacijsko jahanje.

Uz nastupe KUD-ova iz različitih dijelova Hrvatske, koji će predstavljati svoj kraj pjesmom, plesom i jelima, na središnjem vrbovečkom Trgu Petra Zrinskog bit će priređen gastro show gdje će poznati kuhar Branko Ognjenović kuhati Svatovski lonac, a Kulturno umjetničko društvo “Petar Zrinski” prikazat će stari običaj – Vrbovečke svate, najavila je direktorica Turističke zajednice Vrbovec Ana Bakar.

U manifestaciji će biti uključene i udruge pčelara, vinara i konjara pa će posjetitelji između ostalog moći uživati i u vožnji kočijom. U glazbenom dijelu programa nastupit će, između ostalih, Maja Šuput te Jura Stublić i Film, a posebna je zanimljivost i nogometna utakmica “Debelih” i “Mršavih”.

U subotu, 25. kolovoza izletnički vlak Potepuh vozit će posjetitelje manifestacije u Vrbovec, a polazi sa zagrebačkog glavnog kolodvora u 10 sati, a povratak iz Vrbovca za Zagreb je u 21,45 sati.

Manifestaciju je organizirala Turistička zajednica Vrbovca pod pokroviteljstvom Vlade i supokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Grada Vrbovca, Zagrebačke županije te Turističke zajednice Zagrebačke županije i Hrvatske turističke zajednice.

 

1 Komentar

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here