TVORNICARiječki Jonathan, bend oko kojeg se proteklih mjeseci digao veliki hype, održat će svoj premijerni zagrebački nastup u Malom pogonu Tvornice kulture u četvrtak, 27. veljače.

Iako postoji od 2011. Jonathan je relativno novo ime u domaćem eteru, ali prepuno iskusnih imena: vokal Zoran Badurina stiže iz nekadašnjih Saliona, bubnjar Branko Kovačić ima više od desetljeće staža u Letu 3, ritam-motor je benda Mlat i bivši gruver Saliona, Darko Petković, gitara i Nikica Jurjević, bas, dio su riječke pank legende, kultnih Pasa, a Tomislav Radinović svojevremeno je osvježio i pomladio zvuk Mandrila, gdje i danas doktorira na rifovima.

Kao i vrsta jabuke po kojoj su uzeli ime, prvijenac Jonathan EP je sladak s jakom dozom kiselosti. Iznutra iskren i emocionalan, na površini žestok i sposoban za iznenadni šamar. Kao i kod voćne sorte, glazba ovog benda ima čvrstu ali nježnu kožu. Nadahnute poredbe na stranu, najvažnije je ovo: Jonathan EP je ozbiljan prvijenac koji odaje već formirane autore. Ovako ne zvuče prve ploče. Možda, treće. Ovisno o naslušanosti, pronaći ćete osobne asocijacije u zvuku Jonathana, no to što kod manje inspiriranih bendova može zvučati kao način da se opis benda pokrpa s onim na što sliče, kod Jonathana je to legitimni izraz. Mada pjevaju na engleskom ovaj put nema brige. Bend kuži svu melodioznost i stilske mogućnosti stiha na engleskom, jasno mu je kako engleski funkcionira. Od melankolične, ali optimistične «Maggie» koja pjeva o skupljanju snage za dalje, preko «Mama I’m Ready» u kojoj je nabrajanje ženskih imena na kraju uz bekove koji pjevaju Mama I’m Ready i hormonalno i duhovito i apsolutno prirodno, do «School» koja će vas kupiti svojim poslovično zaraznim Get on your knees sucker refrenom, ovi tipovi grade i razbijaju, dižu i spuštaju i, najvažnije, pričaju priče.

Ulaznice u pretpodaji po cijeni od 20 kuna već su u prodaji. Na dan koncerta cijena će iznositi 25 kuna.

Službena prodajna mjesta:

• Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
• Entrio prodajna mjesta I www.entrio.hr

Grupu Jonathan zastupa LAA.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here