Početna Moj Zagreb Novosti POLICIJA: Pijan zgazio tri djevojke na Medveščaku

POLICIJA: Pijan zgazio tri djevojke na Medveščaku

Policija je objavila priopćenje o teškoj nesreći koja se dogodila u 3.30 sati u Ulici Medveščak, a u kojoj su tri djevojke teško ozlijeđene.

21-godišnji A. P. je pod utjecajem alkohola (1,46 g/kg) upravljao osobnim automobilom marke CitroenC3 zagrebačkih registracijskih oznaka te je prema do sada prikupljenim obavijestima u ulici Medveščak izgubio nadzor nad vozilom nakon što je desnim kotačem je zahvatio rubni kamen.

Dogodilo se to između kućnog broja 2 i 4, uslijed neprilagođene brzine, kažu u policiji. Nakon što je zahvatio rubni kamen vozilom je prešao na pješačku stazu, zahvatio automobilom više stupića, a potom je ne zaustavivši se naletio na tri pješakinje koje su se u tom trenutku nalazile ispred noćnog kluba.

Nastavio se nekontrolirano kretati u istom smjeru i desnim prednjim dijelom automobila naletio je na dvorišnu ogradu i pročelje zgrade kućnog broja 4, a stražnjim dijelom vozila na stup javne rasvjete.

Nakon prometne nesreće, 21-godišnji suvozač je pobjegao s mjesta događaja, ali su ga policijski službenici pronašli i doveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. U Jedinici za zadržavanje zadržan je kako bi se otrijeznio jer bi u suprotnom iskaz na sudu mogao biti poništen. Riječ je o zakonskoj proceduri kada su u pitanju osobe koje su pod utjecajem alkohola ili droge.

Teško ozlijeđene A. V. (1992.), K. O. (1990.) i T. J. (1987.) vozilima Hitne medicinske pomoći prevezene su u Kliničku bolnicu Sestara milosrdnica, Kliniku za traumatologiju i KBC Zagreb. U vremenu od 3,40 sati do 6,52 sati promet je preusmjeravan iz ulice Ribnjak prema Novoj Vesi.

Pješački prijelaz u toj ulici već je godinama zagrebačka crna točka. Smješten je preblizu semaforu i vozači prije njega ubrzavaju kako bi stigli proći na zeleno svjetlo. A onda ne stignu zakočiti kad pješak počne prelaziti ulicu. Žalosno je kako će možda tek ta teška nesreća pomoći da se taj problem napokon riješi.

Teška nesreća na Medveščaku (Foto: Ronald Goršić /CROPIX)

[nggallery id=383]

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here