Početna Izbor Jacques Houdek, Heidi šeće psa, Marko Kutlić i Lea Dekleva ušli na...

Jacques Houdek, Heidi šeće psa, Marko Kutlić i Lea Dekleva ušli na HR Top 40

Balada Nemoj (Tonika/Aquarius Records) u izvedbi Nine Badrić i Petra Graše jedanaesti uzastopni tjedan predvodi listu HR Top 40. Time je postala prva snimka nakon gotovo dvije godine koja je spojila jedanaest tjedana u nizu na vrhu liste najemitiranijih.

Ovotjedni Top 5 ostao je isti kao i protekli tjedan. Na broju dva nalazi se Prljavo kazalište (Makni seHoura Group/IDM Music), a na trećem mjestu Parni valjak i Igor Drvenkar s pjesmom Bogati će pobjeći na Mars (Croatia Records). Duet Mije Dimšić i Nene Belana Ajmo u đir (Dallas Records/Croatia Records) ostao je na četvrtoj poziciji, a na broju pet Damir Kedžo (Moje srce jeCroatia Records).

HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj prema podacima servisa 1Played. Podaci se odnose na tjedan od 4. do 10. rujna 2023. godine, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.

 
Niz singla Nemoj na vrhu liste najemitiranijih produžio se na 11 tjedana, čime je postao prvo izdanje od Trebaš li me (Eni Jurišić i Matija Cvek, Aquarius Records/Menart, 20 tjedana)) s 11 ili više tjedana na vodećem mjestu. Međutim, za razliku od prošlogodišnjeg hita Eni Jurišić i Matije Cveka, Nina Badrić i Petar Grašo nisu imali prekid kontinuiteta u boravku na broju jedan HR Top 40.

Zadnja koja je imala minimalno 11 tjedana zaredom na vrhu bila je upravo Nina Badrić s pjesmom Ja još uvijek imam istu želju (Aquarius Records, 16 tjedana, 2021.).

Ovoga tjedna lista bilježi pet promjena. Treći tjedan zaredom, tri snimke našle su se među najemitiranijima po prvi puta.

Najviši novi ulaz (broj 24) ostvario je Jacques Houdek sa singlom Odgovor (RTL Music). S ulaskom nove pjesme, Jacques se našao među šest izvođača s više od jedne snimke na HR Top 40 (Prljavo kazalište, Parni valjak i Igor Drvenkar, Jure Brkljača, Miach i Marko Kutlić). Jacquesova suradnja sa Zoricom Kondžom Jubavi svitlo (Hit Records/Menart, broj 14) prisutna je na listi puna dva mjeseca.

U pitanju je prvi samostalni singl Jacquesa Houdeka nakon Lavina (RTL Music) iz studenoga 2022. godine. Pjesma Odgovor je objavljena na albumu Glavom i bradom (RTL Music), originalno objavljenom 2020. godine.

Ovo je treća snimka originalno objavljena na albumu s datumom izlaska starijim od godinu dana koja je ušla na listu HR Top 40 u 2023. godini. U prvih gotovo devet mjeseci ove godine, među najemitiranijima su se našli singlovi Dušo, bori se (Igor Delač – Samo zbog vasCroatia Records, 2021.) i Mlijeko proliveno (Gibonni – U po’ ureDallas Records, 2021.).

Kada mi je prvi put Ivan Škunca odsvirao na gitari i otpjevao pjesmu ‘Odgovor’, odmah su me kupili stihovi „Na sve moje molitve odgovor si ti!“ – bila je to ljubav na prvo slušanje – i vjerujem da bi i ova pjesma ubrzo mogla postati novom himnom mnogih vjenčanja!“, riječi su Jacquesa Houdeka prilikom predstavljanja pjesme.

Na broju 36 liste ušla je suradnja Marka Kutlića i Lee Dekleve Sami (Croatia Records). Ovime je Lea Dekleva ušla na listu prvi puta nakon dueta sa sastavom Chord Company (Na slobodiAquarius Records, 13. ožujka 2023.), a Marko Kutlić ima dvije snimke među najemitiranijima. Osim singla Sami, Marko Kutlić je prisutan na HR Top 40 s pjesmom Kad god poželiš (Croatia Records, broj 7).

Radi se o baladi predstavljenoj na festivalu Večeri dalmatinske šansone, čime je singl Sami postao treća pjesma s ovogodišnjeg izdanja festivala među 40 najemitiranijih. Svoje mjesto na HR Top 40 ranije su ostvarili Đani Stipaničev, klapa More Neno Belan (Crni biseruCroatia Records) i Jure Brkljača (Treba znati reći kad je krajHit Records, broj 39).

Nakon 11 mjeseci, na HR Top 40 ušla je grupa Heidi šeće psa s novim singlom Između nas (Menart, broj 40). Riječ je o prvom izdanju sastava nakon gotovo godinu dana od pjesme Lice (Menart), a zvukom se naslanju na razdoblje osamdesetih. Singl prati videospot zamišljen kao hommage poznatoj sceni audicije iz kultnog filma Flashdance.

Ulazak na HR Top 40 uvijek nas posebno razveseli jer je konkurencija velika i kvalitetna. Stoga smo zaista zahvalni radijskim urednicima što su prepoznali našu pjesmu i uvrstili je u svoj program“, izjavili su članovi sastava Heidi šeće psa.

Suradnja Miach i Hiljsona Mandele NLO (Aquarius Records, broj 27) je šesti puta postala najizdržljiviji singl na HR Top 40, ubilježivši svoj 51. tjedan bilježenja emitiranja. Najveći skok (17 mjesta, s broja 26 na broj 9) ostvario je Dalmatino s pjesmom Fala Bogu sritna zvizdo (Dancing Bear). Rezultat sastava Dalmatino je najveći skok u posljednjih šest tjedana, kada je Gibonni (Mlijeko prolivenoDallas Records) skočio 20 mjesta (s broja 35 na broj 15).

Prema podacima slušanosti po regijama, balada Nemoj u izvedbi Nine Badrić i Petra Graše predvodi svih šest regija – Dalmacija, Istra i Primorje, Grad Zagreb, Slavonija, Središnja Hrvatska i Zagorje.

Pjesme s liste možete poslušati putem poveznica s portala top-lista.hr i pronaći u obliku playliste HRtop 40 na profilima Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple MusicDeezer i Spotify.