Foto: PRESSCentar za kulturu Trešnjevka i udruga UPSET pozivaju sve zainteresirane da nam se pridruže u istraživačkom programu amaterskog inkluzivnog teatra koji će se održavati subotom od 11 do 13h u kazališnoj dvorani TNT Centra za kulturu Trešnjevka, počevši od subote 15. ožujka 2014.

Program amaterskog inkluzivnog teatra „Frikovi“  radioničkog je tipa i cilja glumačkim i kazališnim metodama kritički propitati društvene uloge  stigmatiziranih i „normalnih“ u hrvatskom društvu, a zatim produkt tog propitivanja (performans) prezentirati  javnosti dva puta godišnje – na proslavama Dana panike – kako bi javnosti poslali poruku inkluzije i empatije.

Pridružite nam se i otvorite si mogućnost: razvijanja glumačkih i dramskih vještina; iskustvo javnog nastupa u Zagrebu (Panic Day’s); mogućnost sudjelovanja u EU projektima i međunarodnim nastupima 2015-2017 (Lisabon, Lodz, Belfast, Emden itd.); jačanja samopouzdanja, te javnog govorništva i debatiranja kroz javne nastupe i unutargrupne debate; osvještavanja kritičkog uma; slanja poruke javnosti o inkluziji i empatiji.

U programu mogu sudjelovati sve osobe koje su navršile 16 godina ili više – pogotovo ako se osjećate stigmatiziranima. Mjesečna članarina za zaposlene iznosi 100kn, studente 50kn, dok je za nezaposlene, umirovljenike te socijalno ugrožene osobe i sl., sudjelovanje besplatno.

TRAJANJE: 15.3.2014 – 18.6.2014. (subotom 11-13h), nakon ljeta kreće novi ciklus s performansom na 9.3.2015

VODITELJI – članovi udruge UPSET – Ivan Hromatko, prof. soc. i pov.; Dijana Frančešević, dipl. psih.; Tomislav Miljak, prof. psih., Elina Petričec, soc. pedagog; Vladan Korda

Svoje mjesto možete rezervirati u tajništvu Centra za kulturu Trešnjevka:

Centar za kulturu Trešnjevka

Park Stara Trešnjevka 1, 10000 Zagreb

tel. 01/3027 411

[email protected]

Dodatno se možete informirati na [email protected]

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here