Nezaposleni kriminalisti prosvjedovali su uoči sjednice Vlade jer su na burzi rada već nekoliko godina, a natječaja za vježbenike nije bilo od 2008. godine.

Ispred Banskih dvora okupilo se tridesetak nezaposlenih kriminalista i diplomiranih kriminalista koji su na burzi rada već nekoliko godina.

“Došli smo tražiti odgovor na pitanje kada će se otvoriti javni natječaj za zapošljavanje vježbenika. Od 2008. godine ga nije bilo i ne zna se kada će biti”, rekla je Anita Anić Kaliger napomenuvši da je nezaposlenih kriminalista više od sto.

[infopunkt 6575 2]

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić rekao je da bi rado želio da mladi kriminalisti uđu u policiju, ali još uvijek nije odobren plan prijema.

Na upit koliko misli da bi se nezaposlenih kriminalista moglo zaposliti, ministar Ostojić kratko je odgovorio da bi ih se zaposlilo sve.

“To je isto kao kad završite bilo koji drugi fakultet ili bilo koju drugu školu i niste u prilici odmah se zaposliti. Kad Ministarstvo bude imalo uvjete i osigurana sredstva, vrlo rado ćemo ih primiti”, rekao je ministar i dodao da su zatražili plan prijema te da se nada skorom rješenju.

[infopunkt 6575 3]

www.infopunkt.tv

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here